Muiden eläintautinäytteiden lähettäminen

Voit tuoda näytteen itse Ruokavirastoon tai käyttää kuljetuspalvelua (Posti, Matkahuolto,TavaraTaxi, Iisalmen Taksipalvelu). Tarkista kuljetusaikataulu, sillä näytteiden tulee olla perillä Ruokavirastossa lähettämistä seuraavana päivänä. Lue Pakkausohjeet ja pakkauksen merkinnät.

Lähettäminen Postin kautta (myös UN3373-näytteet), paino enintään 35 kg

Lähetä näytteet postipakettina + lisäpalvelulla ”Ovelle aamulla” Postin verkkopalvelusta ostettuna (huom! paketti vastaanottajan ”Ovelle aamulla” -palvelua ei voi ostaa Postin asiointipisteessä), tai pikakirjeenä. Lisää Postin osoitekorttiin vastaanottajan matkapuhelinnumero, numeron löydät tutkimuslähetteestä sekä Lähetysohjeet ja -osoitteet -sivulta.

Vie Postin kautta lähetettävä näytelähetys Postin palvelupisteeseen tai tilaa nouto halutusta paikasta. Älä valitse lähetykselle vastaanottajan noutopistettä tai pakettiautomaattia. Näytettä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Lähettäminen Matkahuollon kautta (ei UN3373-näytteet), paino enintään 30 kg

Lähetä näyte Matkahuollon omista toimipaikoista tai MH:n asiamiespisteistä Pikapakettina. Paketin lähetystä ei voi ostaa Matkahuollon internetsivulta. Katso Matkahuollon palvelupistehausta lähin toimipaikkasi:

  • kirjoita Postitoimipaikka tai postinumero,
  • suodata hakua valitsemalla Paketin lähettäminen ja nouto sekä Pikapaketit.

Matkahuollon muihin palvelupisteisiin, noutopisteisiin tai automaatteihin ei vastaanoteta näytelähetyksiä.  Lisää Matkahuollon osoitekorttiin vastaanottajan matkapuhelinnumero ja asiakasnumero, numerot löydät tutkimuslähetteestä sekä Lähetysohjeet ja -osoitteet -sivulta.

VAK-lähetykset

Matkahuollon kautta UN3373-luokiteltuja näytteitä voi lähettää vain virkaeläinlääkäri. Lähetystä varten tarvitaan lähetyskohtainen lähetysnumero, jonka saa Ruokavirastosta.

Lähettäminen TavaraTaxilla, paino enintään 500 kg

Tilaa TavaraTaxin kuljetus haluamaasi noutopisteeseen palvelunumerosta 0100 6100 (palveluaika 24h kaikki päivät). Ilmoita noutoa tilattaessa, mihin Ruokaviraston toimipisteeseen näyte on matkalla. Sovi soiton yhteydessä noutoaika sekä mahdollisesti lisäpalveluna nouto reittiliikenteen ulkopuolisesta noutopaikasta. Noutoaika määräytyy kuljetusauton liikkeiden mukaan. TavaraTaxin reittiliikennekartta on heidän verkkosivuillaan. Näyte saa kuitenkin painaa enintään 100 kg, jos tilaat kuljetuksen kylmiöstä/jätettäväksi kylmiöön.

Lähettäminen Iisalmen Taksipalvelulla, paino enintään 75 kg

Tilaa Iisalmen Taksipalvelun kuljetus numerosta 0500 547 521 (palveluaika klo 5.30–16.00). Iisalmen Taksipalvelu kuljettaa näytteitä vain Iisalmen kylmäkontista Kuopioon. Jos näyte jatkaa Kuopiosta edelleen toiseen Ruokaviraston toimipaikkaan, niin tilaa jatkokuljetus TavaraTaxilta.

Ruokavirasto laskuttaa TavaraTaxin ja Iisalmen Taksipalvelun kuljetuksen  tutkimuslaskutuksen yhteydessä tutkimuksen tilaajalta. Hintaan vaikuttavat noutopiste sekä sen etäisyys tavallisesta reittilinjasta, kuljetusmatkan pituus sekä paketin paino. Pyydä hinta-arvio annetaan kuljetuksen tilauksen yhteydessä.

Sivu on viimeksi päivitetty 23.6.2022