Muiden eläintautinäytteiden lähettäminen

Voit tuoda näytteen itse Ruokavirastoon tai käyttää kuljetuspalvelua (Posti, Matkahuolto,TavaraTaxi, Kuljetus Raati Oy). Tarkista kuljetusaikataulu, sillä näytteiden tulee olla perillä Ruokavirastossa lähettämistä seuraavana päivänä. Lue Pakkausohjeet ja pakkauksen merkinnät.

Lähettäminen Postin kautta (myös UN3373-näytteet), paino enintään 35 kg

Lähetä näytteet postipakettina + lisäpalvelulla ”Ovelle aamulla” Postin verkkopalvelusta ostettuna (huom! paketti vastaanottajan ”Ovelle aamulla” -palvelua ei voi ostaa Postin asiointipisteessä), tai pikakirjeenä. Lisää Postin osoitekorttiin vastaanottajan matkapuhelinnumero, numeron löydät tutkimuslähetteestä sekä Lähetysohjeet ja -osoitteet -sivulta.

Vie Postin kautta lähetettävä näytelähetys Postin palvelupisteeseen tai tilaa nouto halutusta paikasta. Älä valitse lähetykselle vastaanottajan noutopistettä tai pakettiautomaattia. Näytettä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Lähettäminen Matkahuollon kautta (ei UN3373-näytteet), paino enintään 35 kg

Lähetä näyte Matkahuollon omista toimipaikoista tai MH:n asiamiespisteistä Pikapakettina. Paketin lähetystä ei voi ostaa Matkahuollon internetsivulta. Katso Matkahuollon palvelupistehausta lähin toimipaikkasi: kirjoita postitoimipaikka tai postinumero, suodata hakua valitsemalla paketin lähettäminen ja nouto sekä kaikenkokoiset paketit. Matkahuollon noutopisteisiin ei oteta paketteja lähetettäväksi, älä myöskään käytä pakettiautomaattia. Lisää Matkahuollon osoitekorttiin vastaanottajan matkapuhelinnumero ja asiakasnumero, numerot löydät tutkimuslähetteestä sekä Lähetysohjeet ja -osoitteet -sivulta.

VAK-lähetykset

Matkahuollon kautta UN3373-luokiteltuja näytteitä voi lähettää vain virkaeläinlääkäri. Lähetystä varten tarvitaan lähetyskohtainen lähetysnumero, jonka saa Ruokavirastosta.

Lähettäminen TavaraTaxilla, paino enintään 500 kg

Tilaa TavaraTaxin kuljetus haluamaasi noutopisteeseen palvelunumerosta 0100 6100. Ilmoita noutoa tilattaessa, mihin Ruokaviraston toimipisteeseen näyte on matkalla. Sovi soiton yhteydessä noutoaika sekä mahdollisesti lisäpalveluna nouto reittiliikenteen ulkopuolisesta noutopaikasta. Noutoaika määräytyy kuljetusauton liikkeiden mukaan. TavaraTaxin reittiliikennekartta on heidän verkkosivuillaan. Näyte saa kuitenkin painaa enintään 100 kg, jos tilaat kuljetuksen kylmiöstä/jätettäväksi kylmiöön.

Lähettäminen Kuljetus Raadin kautta, paino enintään 75 kg 

Itä-Suomessa Iisalmen suunnalla Kuljetus Raadin kuljetukset tilataan numerosta 050 570 6100.

Ruokavirasto laskuttaa TavaraTaxin ja Kuljetus Raadin kuljetuksen  tutkimuslaskutuksen yhteydessä tutkimuksen tilaajalta. Hintaan vaikuttavat noutopiste sekä sen etäisyys tavallisesta reittilinjasta, kuljetusmatkan pituus sekä paketin paino. Hinta-arvio annetaan kuljetuksen tilauksen yhteydessä.

Sivu on viimeksi päivitetty 6.7.2021