Livsmedelsbranschen
Nyheter om livsmedelsbranschen
8. mars 2024
Sambandet mellan insjuknanden och hepatit E-virus som konstaterats i medvurst utreds
I Livsmedelsverkets laboratorieanalyser har hepatit E-virus konstaterats i medvurst som tillverkats av en inhemsk tillverkare. Dessa produktpartier säljs inte längre. Livsmedelsprover har analyserats…
Sambandet mellan insjuknanden och hepatit E-virus som konstaterats i medvurst utreds22. februari 2024
Risk för metall i choklad-nougatkex
Lidl har meddelat att de drar tillbaka choklad-nougatkexen från försäljning. Enligt den nederländska tillverkaren kan det finnas små metallbitar i en del av kexen som tillverkats. Produkten som dras…
Risk för metall i choklad-nougatkex20. februari 2024
Misstanke om metallflis i chokladkex
Tokmanni drar tillbaka produkten MERBA Kolmen suklaan keksi 180 g med bäst före-datum 5.12.2024 från försäljning. Enligt tillverkaren från Nederländerna kan detta produktparti innehålla metall. I…
Misstanke om metallflis i chokladkex13. februari 2024
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ny och uppdaterad vägledning för livsmedelssektorn
Det förstä nyhetsbrevet för livsmedelskedjan för 2024 har publicerats. Nyhetsbrevet innehåller aktuella plock om livsmedelsbranschen, ekolivsmedel, export/import och projekt inom livsmedelskedjan.…
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ny och uppdaterad vägledning för livsmedelssektorn13. februari 2024
Norovirus fortfarande den vanligaste orsaken till matförgiftning i Finland
Enligt Livsmedelsverkets och THL:s rapport om livsmedels- och vattenburna epidemier i Finland insjuknade 2 543 personer under åren 2020–2022 via livsmedel, 58 personer via hushållsvatten och 210…
Norovirus fortfarande den vanligaste orsaken till matförgiftning i Finland12. februari 2024
Nya livsmedel övervakas också på restauranger
Livsmedelsverkets uppdaterade Oiva-kontrollanvisning för nya livsmedel trädde i kraft i början av år 2024. Anvisningen tillämpas i fortsättningen tydligare även på restauranger och andra…
Nya livsmedel övervakas också på restauranger