Det är livsmedelsföretagarens uppgift att förvissa sig om att
- livsmedlen är säkra
- livsmedlens kvalitet och sammansättning följer lagstiftningen
- uppgifterna om livsmedlen är sanningsenliga, tillräckliga och inte vilseleder konsumenten
Här hittar du anvisningar för en professionell verksamhet i livsmedelsbranschen. De här anvisningarna rör inte matlagning för eget bruk.
Här hittar du svar på vanliga frågor.
Nyheter om livsmedelsbranschen
-
1. juli 2022
Så här sköter du egenkontroll i restaurangen
-
21. juni 2022
Livsmedelssäkerheten i Finland utvecklas i gott samarbete
-
21. juni 2022
Köttprodukter dras tillbaka från marknaden
-
15. juni 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ämnen bland andra salthalten i livsmedlen måste ytterligare minskas
-
10. juni 2022
Ny samarbetsmodell för bekämpning och övervakning av utnyttjande av utländsk arbetskraft
-
23. maj 2022
Salthalten i livsmedlen måste ytterligare minskas
-
23. maj 2022
Hälsointyg kommer inte att införas för export av växter, livsmedel och andra produkter av animaliskt ursprung till Storbritannien 2022
-
19. maj 2022
Ingen stor förändring i antalet matförgiftningsepidemier år 2021
-
13. april 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ämnen bland andra lättnader i förpackningspåskrifter och ekocertifikat
-
28. mars 2022
Möjligt att ansöka om stöd för privat lagring av griskött
-
24. mars 2022
Livsmedelsverket beviljar lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel under kriget i Ukraina
-
15. mars 2022
Stöden tryggar den inhemska matproduktionen och utvecklar servicen på landsbygden
-
24. februari 2022
Antalet återkallelser av livsmedel ökade ytterligare år 2021
-
18. februari 2022
En grundavgift för tillsyn tas ut av livsmedelsföretag som övervakas av den kommunala tillsynsmyndigheten år 2022
-
16. februari 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev nu på svenska