Det är livsmedelsföretagarens uppgift att förvissa sig om att
- livsmedlen är säkra
- livsmedlens kvalitet och sammansättning följer lagstiftningen
- uppgifterna om livsmedlen är sanningsenliga, tillräckliga och inte vilseleder konsumenten
Här hittar du anvisningar för en professionell verksamhet i livsmedelsbranschen. De här anvisningarna rör inte matlagning för eget bruk.
Här hittar du svar på vanliga frågor.
Nyheter om livsmedelsbranschen
-
5. mars 2021
Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte öka under 2020
-
2. mars 2021
Exporttillsynssystemet blir avgiftsbelagd fr.o.m. 1 mars 2021
-
1. mars 2021
Anvisningar för restauranger och mat transportering uppdaterad
-
17. februari 2021
Inom livsmedelstillsynen betonas renhållning och tillsyn över marknadsföringen år 2021
-
12. februari 2021
Högpatogen aviär influensa (HPAI) som påträffades hos fjäderfä medför restriktioner i exporten utanför EU
-
11. februari 2021
Fågelinfluensa påträffades på en fasangård i Janakkala
-
8. februari 2021
En europeisk plattform banar vägen för närmare samarbete kring livsmedelssäkerhet
-
3. februari 2021
Statens näringsdelegation och Institutet för hälsa och välfärd: En mångsidig och hälsosam kost är viktigare för att förebygga coronavirussjukdomen än enskilda kosttillskott
-
19. januari 2021
Aktuellt om märkning och slaktning av får
-
15. januari 2021
Återkallelser av kärl och köksartiklar av plast som innehåller icke godkända växtfibrer
-
3. december 2020
Livsmedelskedjans verksamhet höll hög nivå i Finland år 2019
-
27. november 2020
Agera innan det är för sent – börja använda Suomi.fi-fullmakt nu
-
25. november 2020
Det är inte tillåtet att importera eller saluhålla livsmedelskontaktmaterial av plast som innehåller bambufiber eller andra icke godkända växtfibrer
-
19. november 2020
Anmälningar som livsmedelslagen kräver kan nu göras på nätet
-
19. oktober 2020
Bättre förpackningspåskrifter för livsmedel – tydliga instruktioner nu även på engelska