Lammas- ja vuohipalkkiot

Tuet uudistuvat vuonna 2023

Tietoa maataloustukien muutoksista

EU:n eläinpalkkioiden tukijärjestelmä muuttuu vuonna 2022. Lue lisää muutoksista.

Lammas- ja vuohipalkkioita ovat AB-alueella maksettavat uuhipalkkio ja kuttupalkkio sekä koko maassa maksettava teuraskaritsa- ja kilipalkkio.

Lammas- ja vuohipalkkiota myönnetään uuhista ja kutuista niiden kerryttämien tukikelpoisuuspäivien perusteella. Täysi palkkio maksetaan uuhesta tai kutusta, joka on ollut tilalla palkkiokelpoisena täyden kalenterivuoden. Teuraskaritsa- ja kilipalkkio maksetaan kokonaisuudessaan karitsoista ja kileistä, jotka on teurastettu tukivuoden aikana.

Tee ajoissa eläinten rekisteri-ilmoitukset eläinrekistereihin.

Teurastamo

EU:n rahoittamia teuraspalkkioita (esim. teuraskaritsa- ja kilipalkkio) voidaan maksaa vain eläimistä, jotka on teurastettu Ruokavirastolle ilmoittautuneessa laitoksessa. Tarkista, että käyttämäsi teurastamo on listalla.

Lista palkkiojärjestelmään ilmoittautuneista teurastamoista.

Hakeminen

Kaikki EU:n eläinpalkkioiden osallistumisilmoitukset ovat päättyneet vuoden 2021 lopussa. Voit tarkistaa päättyneet osallistumisilmoituksesi Vipu-palvelusta. Tiedot näet Maatila-valikosta kohdasta Kotieläintuotanto ja maito | Osallistumisilmoitukset eläintukiin.

Voit hakea lammas- ja vuohipalkkiota vuosittain Vipu-palvelussa. EU:n eläinpalkkioiden hakuaika alkaa 10.2. ja päättyy 3.3.2022. Julkaisemme palkkioiden ehdot ennen haun avautumista.

Piirroskuva tietokoneesta ja tekstit: Miten EU:n eläinpalkkioiden tukijärjestelmä muuttuu? 2021: Voimassa toistaiseksi, haku auki ympäri vuoden, 3 toimenpidettä. 2022: Hae tukea vuosittain, hakuaika tammikuussa, 17 toimenpidettä.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 28.11.2022