Eläintukien tilavalvonta

Nautatukien tilavalvonta | Sikojen tilavalvonta | Lammas- ja vuohitukien tilavalvontaSiipikarjatukien tilavalvontaHevosten maatilalla tehtävä tukivalvonta

Näin valmistaudut valvontaan

Kun saat ilmoituksen tilallesi tehtävästä eläintukien tilavalvonnasta, tarkastaja kertoo sinulle

  • mistä valvonnasta on kyse
  • mikä on valvonnan tarkoitus
  • mitä asioita ja asiakirjoja valvonnassa tullaan tarkastamaan.

Tarkastajalla on lupa ilmoittaa eläinvalvonnasta korkeintaan 48 tuntia ennen tilakäynnin aloittamista. Valvontakäynti voidaan tehdä myös ilman ennakkoilmoitusta. 

Tilakäynti kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään. Tilakäynnin kestoon vaikuttavat maatilasi koko ja tuotantosuunta. Voit kysyä tarkastajalta arviota tarkastuksen kestosta samalla, kun hän ilmoittaa valvonnasta.

Suosittelemme, että olet mukana valvontakäynnillä. Osallistumisesi voi lyhentää tilalla tarkastukseen kuluvaa aikaa. Sinun on tarkastajan pyynnöstä annettava tarpeellinen apu valvonnan suorittamiseksi, esimerkiksi autettava eläinten kokoamisessa laitumelta. Voit pyytää mukaan valvontaan myös avustajaa tai valtuuttaa jonkun muun toimimaan edustajanasi, jos et itse voi olla mukana. Valvonta voidaan tehdä myös ilman sinun tai edustajasi paikallaoloa.

Varmista, että kaikki valvonnassa tarkastettavat asiakirjat ovat saatavilla. Näin voit lyhentää tarkastukseen kuluvaa aikaa. Tilalla tarkastettavista asiakirjoista on kerrottu tarkemmin eläintukien ehdoista.

Katso myös:

Sivu on viimeksi päivitetty 3.8.2023