Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä.  Lisätietoja THL:n internetsivuilla. THL:n ohje kaikille Suomeen saapuville 7.1.2021.

Ravintoloiden toiminta ja tapahtumien järjestäminen

Aluehallintovirastojen valtakunnallinen koronainfo neuvoo ravintoloihin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä:

Kysymyksiä ja vastauksia COVID-19 koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

Elintarvikehygienia

Kaupat 

Kuljetus (päivitetty 18.8.2020)

Joukkoruokailu (päivitetty 11.8.2020)

Pakkausmerkinnät 28.1.2021 Joustot elintarviketietojen antamisesta pakkausmerkintöjen tai ravintolasta kauppaan toimitettujen ruokien osalta ovat päättyneet.

Ravintolat  28.1.2021 Joustot elintarviketietojen antamisesta pakkausmerkintöjen tai ravintolasta kauppaan toimitettujen ruokien osalta ovat päättyneet.

Ruoka-apu, REKO ja ulkomyynti (päivitetty 17.8.2020)

Tarkastukset ja valvonnat  (päivitetty 31.8.2020)

Yrityksen toiminnan muuttaminen 

Euroopan komissio: COVID-19 ja elintarvikeiden turvallisuus - kysymyksiä ja vastauksia (pdf) 

FAO & WHO: COVID-19 and food safety: guidance for food businesses (pdf)

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 12.2.2021