COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä. Lisätietoja THL:n internetsivuilla. THL:n ohje kaikille Suomeen saapuville 7.1.2021.
Ravintoloiden toiminta ja tapahtumien järjestäminen
Aluehallintovirastojen valtakunnallinen koronainfo neuvoo ravintoloihin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä:
- koronainfo@avi.fi
- puhelinnumero: 0295 016 666, ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16
Kysymyksiä ja vastauksia COVID-19 koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille
Elintarvikehygienia (päivitetty 13.8.2021)
Kuljetus (päivitetty 18.8.2020)
Joukkoruokailu (päivitetty 11.8.2020)
Pakkausmerkinnät 28.1.2021 Joustot elintarviketietojen antamisesta pakkausmerkintöjen tai ravintolasta kauppaan toimitettujen ruokien osalta ovat päättyneet.
Ravintolat 28.1.2021 Joustot elintarviketietojen antamisesta pakkausmerkintöjen tai ravintolasta kauppaan toimitettujen ruokien osalta ovat päättyneet.
Ruoka-apu, REKO ja ulkomyynti (päivitetty 17.8.2020)
Yrityksen toiminnan muuttaminen
Euroopan komissio: COVID-19 ja elintarvikkeiden turvallisuus - kysymyksiä ja vastauksia (pdf)
FAO & WHO: COVID-19: Guidance for preventing transmission of COVID-19 within food businesses