Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä.  Lisätietoja THL:n internetsivuilla. THL:n ohje kaikille Suomeen saapuville 7.1.2021.

Ravintoloiden toiminta ja tapahtumien järjestäminen

Aluehallintovirastojen valtakunnallinen koronainfo neuvoo ravintoloihin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä:

Kysymyksiä ja vastauksia COVID-19 koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

Elintarvikehygienia (päivitetty 13.8.2021)

Kaupat 

Kuljetus (päivitetty 18.8.2020)

Joukkoruokailu (päivitetty 11.8.2020)

Pakkausmerkinnät 28.1.2021 Joustot elintarviketietojen antamisesta pakkausmerkintöjen tai ravintolasta kauppaan toimitettujen ruokien osalta ovat päättyneet.

Ravintolat  28.1.2021 Joustot elintarviketietojen antamisesta pakkausmerkintöjen tai ravintolasta kauppaan toimitettujen ruokien osalta ovat päättyneet.

Ruoka-apu, REKO ja ulkomyynti (päivitetty 17.8.2020)

Yrityksen toiminnan muuttaminen 

Euroopan komissio: COVID-19 ja elintarvikkeiden turvallisuus - kysymyksiä ja vastauksia (pdf) 

FAO & WHO: COVID-19: Guidance for preventing transmission of COVID-19 within food businesses

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 7.9.2021