Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä.  Lisätietoja THL:n internetsivuilla. THL:n ohje kaikille Suomeen saapuville 14.5.2020.

2.6.2020 Ravintoloiden toiminta ja tapahtumien järjestäminen

Aluehallintoviraston ohje ravintoloille sisältää tietoa mm. ravintolan asiakkaiden ohjeistuksesta, asiakaspaikkojen määrästä ja sijoittamisesta sekä ruoka- ja juomatarjoilusta.

Usein kysyttyä ravintolatoiminnasta (aluehallintovirasto)

Lisätietoa aluehallintoviraston verkkopalvelusta. 

Kysymyksiä ja vastauksia COVID-19 koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

Elintarvikehygienia

Kaupat 

Kuljetus 

Joukkoruokailu (päivitetty 11.8.2020)

Pakkausmerkinnät Päivitetty 18.6.2020: Ruokaviraston uudella päätöksellä 29.5.2020 pdf

Ravintolat  

Ruoka-apu, REKO ja ulkomyynti 

Tarkastukset ja valvonnat  

Yrityksen toiminnan muuttaminen 

Euroopan komissio: COVID-19 ja elintarvikeiden turvallisuus - kysymyksiä ja vastauksia (pdf) 

FAO & WHO: COVID-19 and food safety: guidance for food businesses (pdf)

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 11.8.2020