Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä.  Lisätietoja THL:n internetsivuilla. THL:n ohje kaikille Suomeen saapuville 14.5.2020.

Ravintoloiden toiminta ja tapahtumien järjestäminen

Aluehallintoviraston ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta  ja valvonnasta sisältää tietoa mm. ravintolan asiakkaiden ohjeistuksesta, asiakaspaikkojen määrästä ja sijoittamisesta sekä ruoka- ja juomatarjoilusta. Ohje on päivitetty 13.7.2020.

Usein kysyttyä ravintolatoiminnasta (aluehallintovirasto)
Lisätietoa aluehallintoviraston verkkopalvelusta. 

Aluehallintovirastojen valtakunnallinen koronainfo neuvoo ravintoloihin ja tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä:

koronainfo@avi.fi
puhelinnumero: 0295 016 666, ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16

Kysymyksiä ja vastauksia COVID-19 koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille

Elintarvikehygienia

Kaupat 

Kuljetus (päivitetty 18.8.2020)

Joukkoruokailu (päivitetty 11.8.2020)

Pakkausmerkinnät Päivitetty 2.9.2020: Ruokaviraston uudella päätöksellä 1.9.2020 pdf

Ravintolat  (päivitetty 18.8.2020)

Ruoka-apu, REKO ja ulkomyynti (päivitetty 17.8.2020)

Tarkastukset ja valvonnat  (päivitetty 31.8.2020)

Yrityksen toiminnan muuttaminen 

Euroopan komissio: COVID-19 ja elintarvikeiden turvallisuus - kysymyksiä ja vastauksia (pdf) 

FAO & WHO: COVID-19 and food safety: guidance for food businesses (pdf)

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 14.10.2020