Ilmoita Egyptiin tai Malesiaan vietävästä puutavarasta ennakkoon tämän sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella. Tämän sivun lyhytosoite on www.ruokavirasto.fi/ennakkoilmoitus.

Ajankohtaista

Muutos Egyptin viennissä 10.2.2020 lähtien

Jos vientierä sisältää:

 • käsittelemätöntä  (ei KD/HT) ja/tai ei-suomalaista alkuperää olevaa puutavaraa
  > Erät tarkastetaan fyysisesti ja viejän tai huolitsijan pitää täyttää ennakkoilmoituslomake eräkohtaista tarkastusta varten.

 • suomalaista, käsiteltyä (HT/KD) puutavaraa, joka on vientivalmiustarkastuksen piirissä
  > Ei täytetä ennakkoilmoituslomaketta. Hyväksytty vientivalmiustarkastus on voimassa 12 kuukautta kerrallaan. Jos et ole varma, onko tavara vientivalmiuden piirissä, selvitä asia tavarantoimittajalta, joka on tehnyt kuivauskäsittelyn. Käsittelyn tehnyt toimija voi itse varmistaa vientivalmiuden tilan Ruokavirastosta (kasvienvienti@ruokavirasto.fi).

Toimi näin, jotta vienti etenee sujuvasti:

1. Huolitsija tekee tarkastusta varten ennakkoilmoituksen 14 vuorokautta ennen lähetyksen suunniteltua lastausta.

 • Tee ennakkoilmoitus tämän sivun alaosan lomakkeella.
 • Liitä ennakkoilmoitukseen tuontilupa, lastausohje B/L ja tiedot pakettisetelistä, jos saatavilla. Ne nopeuttavat lähetyksen tarkastamista ja terveystodistuksen myöntämistä.

2. Odota kasvintarkastajan yhteydenottoa. Tarkastus tehdään aikaisintaan, kun riittävä määrä lähetyksestä on tarkastettavissa (lomakkeen kohta 8).

3. Viejä tekee vienti-ilmoituksen kasvinterveystodistuspalvelussa sen jälkeen, kun viejälle on ilmoitettu hyväksytystä vientivalmiudesta tai tarkastuksesta.

 • Tämän jälkeen viejä tarkistaa, että on liittänyt tuontiluvan jo ennakkoilmoitukseen. Muuten vienti-ilmoitukseen liittyvä tuontilupa lähetetään osoitteeseen kasvienvienti@ruokavirasto.fi. Tuontilupa tarvitaan, jotta terveystodistus voidaan myöntää.

Hinnat

Vientiin liittyvät todistukset ja tarkastukset ovat maksullisia, ja hinnat löydät Ruokaviraston hinnastosta.

 • Todistukset: Hinnasto > Kasvintuotanto ja lannoitteet > Kasvinterveys ja taimiaineisto > Todistukset, luvat ja päätökset > Kasvinterveystodistukset vientiä varten
 • Tarkastukset: Hinnasto > Kasvintuotanto ja lannoitteet > Kasvinterveys ja taimiaineisto > Tuonti- ja vientitarkastukset > Vientitarkastukset

 

Sivu on viimeksi päivitetty 26.7.2021