Luomu
Asiointi
Ajankohtaista luomusta
31. tammikuuta 2023
Luomuviljelijöille julkaistu viljelijätiedote
Tiedote sisältää ohjeita ja tietoja luonnonmukaisen maataloustuotannon valvonnasta vuonna 2023. Aiheita muun muassa: Jos toiminnassasi tapahtuu olennaisia muutoksia, ilmoita niistä hyvissä ajoin oman…
Luomuviljelijöille julkaistu viljelijätiedote12. tammikuuta 2023
Huomioi luomurehujen ja -elintarvikkeiden tehostettu tuontivalvonta 1.1.2023 alkaen
Komissio on listannut EU:n ulkopuolelta tuotavat luomutuotteet ja lähtömaat, joita tulee valvoa tehostetusti 1.1.2023 alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tullauksen yhteydessä kaikkien luomuna…
Huomioi luomurehujen ja -elintarvikkeiden tehostettu tuontivalvonta 1.1.2023 alkaen13. toukokuuta 2022
Eläinlääkkeiden varoajat luomutuotannossa - aina vähintään 48 tuntia
Luomueläimillä lääkkeiden käyttö on mahdollista, kun eläimen sairaus tai vamma edellyttää hoitoa. Käyttö olisi rajoitettava siihen, mikä on välttämätöntä eläimen tervehtymisen ja hyvinvoinnin…
Eläinlääkkeiden varoajat luomutuotannossa - aina vähintään 48 tuntia20. huhtikuuta 2022
Luomuviljelijöille lähetetty viljelijäkirje 1/2022
Ruokavirasto on julkaissut luomutiloille viljelijäkirjeen 1/2022. Kirje sisältää ohjeita ja tietoja luonnonmukaisen maataloustuotannon valvonnasta vuonna 2022. Lue viljelijäkirje (pdf)
Luomuviljelijöille lähetetty viljelijäkirje 1/202211. huhtikuuta 2022
Tarkastuskäynnille osallistuneet viljelijät tyytyväisimpiä maataloustukien valvontaan
Viljelijät ovat pääosin tyytyväisiä Ruokaviraston ja maaseutuhallinnon toimintaan. Tämä selviää tammikuussa 2022 Ruokaviraston tekemän maatilojen asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista. Vastaajista 85…
Tarkastuskäynnille osallistuneet viljelijät tyytyväisimpiä maataloustukien valvontaan11. huhtikuuta 2022
Blogi: A niin kuin asiakaskokemus
Astun ravintolaan. Tarjoilija tervehtii ja ohjaa minut pöytään. Saan ruokalistan eteeni, tilaan juomat ja syvennyn tarkemmin ruokalistan vaihtoehtoihin. Tilaan, tarjoilija tuo ruoat ja käy hetken…
Blogi: A niin kuin asiakaskokemus