Gå direkt till innehållSök på hela webbplatsen
logo - Livsmedelsverket
fi - Suomeksi sv - På svenska en - In English
    • Första sidan
    • Om oss
    • Tjänster
    • Guider och blanketter
    • Laboratorieundersökningar
    • Undersökningar om livsmedel
    • Mikrobiologiska undersökningar

    Mikrobiologiska undersökningar

    • Bakteriestammar, livsmedels-, foder-, gödslingsmedel- och renhetsprover (pdf)
    • Fortsatta undersökningar av kampylobakteriestammar från fjäderfäslakteriprover (pdf)
    • Misstanke om matförgiftning, Livsmedels- eller renhetsprov och bakteriestammar (pdf)
    • Resistensundersökningar – MRSA och ESBL/AmpC (pdf)
    • STEC-bakterieanalys av groddar (pdf)

    Undersökningsremiss: Foder och gödningsmedel, mikrobiologiska och mikroskopiska analyser (pdf)

    • Anvisning för foder- och gödselprov (pdf)
    • Anvisning om identifiering och insändning till Livsmedelsverket av MRSA-stammar och stammar som producerar betalaktamaser med utvidgat spektrum (pdf)
    • Anvisning för laboratorierna om sändning av bakteriestammar och livsmedelsprover till Livsmedelsverket (pdf)
    • Bilaga 1 – Adresser samt personer som ger ytterligare information (pdf)

    Allmänna leveransvillkor av laboratorietjänster (pdf)

    Från och med den 1 januari 2021 skickar Livsmedelsverket laboratoriets analysintyg via säker e-post om leveranssättet för intygen är e-post (nyhet, 4. december 2020).
    Anvisning för användning av säker e-post för kunder hos Livsmedelsverkets laboratorium (pdf)
    Sidan har senast uppdaterats 20.12.2023

    Livsmedelsverket

    PB 100
    00027 LIVSMEDELSVERKET

    Kontaktuppgifter
    Ge respons
    Dataskydd
    Tillgänglighetsutlåtande
    Information om webbplatsen

    Cookie inställningar

     


    Växel +358 29 530 0400

    Tillbaka till början