Från och med den 1 januari 2021 skickar Livsmedelsverket laboratoriets analysintyg via säker e-post om leveranssättet för intygen är e-post (nyhet, 4. december 2020).
Anvisning för användning av säker e-post för kunder hos Livsmedelsverkets laboratorium (pdf)
Remisser för mikrobiologiska forskning
- Bakteriestammar, livsmedels-, foder-, gödslingsmedel- och renhetsprover (pdf)
- Fortsatta undersökningar av kampylobakteriestammar från fjäderfäslakteriprover (pdf)
- Misstanke om matförgiftning, Livsmedels- eller renhetsprov och bakteriestammar (pdf)
- Resistensundersökningar – MRSA och ESBL/AmpC (pdf)
- STEC-bakterieanalys av groddar (pdf)
Sändningsanvisningar
- Anvisning för foder- och gödselprov (pdf)
- Anvisning om identifiering och insändning till Livsmedelsverket av MRSA-stammar och stammar som producerar betalaktamaser med utvidgat spektrum (pdf)
- Anvisning för laboratorierna om sändning av bakteriestammar och livsmedelsprover till Livsmedelsverket (pdf)
- Bilaga 1 – Adresser samt personer som ger ytterligare information (pdf)