logo - Livsmedelsverket
Tjänster
  • Första sidan
  • Om oss
  • Tjänster
  • Guider och blanketter
  • Laboratorieundersökningar
  • Undersökningar om livsmedel
  • Mikrobiologiska undersökningar

Mikrobiologiska undersökningar

Från och med den 1 januari 2021 skickar Livsmedelsverket laboratoriets analysintyg via säker e-post om leveranssättet för intygen är e-post (nyhet, 4. december 2020).

Anvisning för användning av säker e-post för kunder hos Livsmedelsverkets laboratorium (pdf)

Remisser för mikrobiologiska forskning

  • Bakteriestammar, livsmedels-, foder-, gödslingsmedel- och renhetsprover (pdf)
  • Fortsatta undersökningar av kampylobakteriestammar från fjäderfäslakteriprover (pdf)
  • Misstanke om matförgiftning, Livsmedels- eller renhetsprov och bakteriestammar (pdf)
  • Resistensundersökningar – MRSA och ESBL/AmpC (pdf)
  • STEC-bakterieanalys av groddar (pdf)

Sändningsanvisningar

  • Anvisning för foder- och gödselprov (pdf)
  • Anvisning om identifiering och insändning till Livsmedelsverket av MRSA-stammar och stammar som producerar betalaktamaser med utvidgat spektrum (pdf)
  • Anvisning för laboratorierna om sändning av bakteriestammar och livsmedelsprover till Livsmedelsverket (pdf)
  • Bilaga 1 – Adresser samt personer som ger ytterligare information (pdf)
Sidan har senast uppdaterats 22.1.2021

Undersökningar om livsmedel

Livsmedelsverket

PB 100
00027 LIVSMEDELSVERKET

Kontaktuppgifter
Ge respons
Dataskydd
Tillgänglighetsutlåtande
Information om webbplatsen

Cookie inställningar

 


Växel +358 29 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi