Nautapalkkio

EU:n eläinpalkkioiden tukijärjestelmä muuttuu vuonna 2022. Lue lisää muutoksista.

Nautapalkkiota maksetaan emolehmistä, emolehmähiehoista, sonneista ja häristä koko maassa, ja saaristohiehoista AB-alueen ulkosaaristossa sekä teurashiehoista AB-alueella pois lukien ulkosaaristo.

Nautapalkkiota myönnetään emolehmistä, emolehmähiehoista, saaristohiehoista sekä sonneista ja häristä eläinten kerryttämien tukikelpoisuuspäivien perusteella. Täysi palkkio maksetaan eläimestä, joka on ollut tilalla palkkiokelpoisena täyden kalenterivuoden. Teurashiehon nautapalkkio maksetaan kokonaisuudessaan eläimestä, joka on teurastettu tukivuoden aikana.

Tee ajoissa eläinten rekisteri-ilmoitukset eläinrekistereihin. 

Teurastamo

EU:n rahoittamia teuraspalkkioita (esim. nautapalkkio teurashiehosta) voidaan maksaa vain eläimistä, jotka on teurastettu Ruokavirastolle ilmoittautuneessa laitoksessa. Tarkista, että käyttämäsi teurastamo on listalla.

Lista palkkiojärjestelmään ilmoittautuneista teurastamoista

Hakeminen

Kaikki EU:n eläinpalkkioiden osallistumisilmoitukset ovat päättyneet vuoden 2021 lopussa. Voit tarkistaa päättyneet osallistumisilmoituksesi Vipu-palvelusta. Tiedot näet Maatila-valikosta kohdasta Kotieläintuotanto ja maito | Osallistumisilmoitukset eläintukiin.

Voit hakea nautapalkkiota vuosittain Vipu-palvelussa. EU:n eläinpalkkioiden hakuaika alkaa 10.2. ja päättyy 3.3.2022. Julkaisemme palkkioiden ehdot ennen haun avautumista.

Piirroskuva tietokoneesta ja tekstit: Miten EU:n eläinpalkkioiden tukijärjestelmä muuttuu? 2021: Voimassa toistaiseksi, haku auki ympäri vuoden, 3 toimenpidettä. 2022: Hae tukea vuosittain, hakuaika tammikuussa, 17 toimenpidettä.

Sivu on viimeksi päivitetty 26.5.2022