logo - Ruokavirasto
Asiointi
  • Etusivu
  • Yritykset
  • Kasviala
  • Siemenet
  • Kylvösiementuotanto

Kylvösiementuotanto

Näin syntyy sertifioitu siemen

Siementen sertifiointi pitää sisällään koko tuotantoketjun, jonka vaiheet ovat:

  • kantasiemenen hyväksyntä 
  • siemenerän viljely
  • viljelystarkastus
  • kenttäkoetarkastus
  • siemenerän käsittely ja kunnostus
  • pakkaaminen
  • näytteenotto
  • näytteen laboratoriotutkimukset
  • siemenerän hyväksyntä  
  • vakuustodistusten painaminen ja kiinnitys
  • erän markkinointi

Sertifioinnilla varmennetaan siemenerän laatu, kuten itävyys, lajipuhtaus, lajikeaitous ja terveys.

Kylvösiemenen markkinoinnin perusvaatimus on, että vain sertifioituja siemeneriä markkinoidaan.

Siemensertifioinnin prosessikaavio (pdf)

Lomakkeet

Siementarkastuksen lomakkeet

Oppaat

Siementarkastuksen ohjeet

Sivu on viimeksi päivitetty 2.7.2019

Siemenet

  • Usein kysyttyä
  • Siementen markkinointi
  • Kylvösiementuotanto
    • Hukkakaura siementuotannossa
    • Siemenkaupan markkinavalvonta
    • Siemenpakkaamotoiminta
    • Sertifiointi ja vakuudet
    • Kantasiemenen kenttäkokeet
    • Siemenen laatuvaatimukset
    • Laboratoriotutkimukset
    • Siementen näytteenotto
    • Siemenviljely
  • Siemenperunan tuotanto
  • Pakkaamotoiminta
  • Markkinavalvonta
  • Muuntogeeniset siemenet
  • Lainsäädäntö
  • Lomakkeet ja ohjeet
  • Hinnasto
  • Tilastot
  • Kasvinterveysvaatimukset
  • Yhteystiedot
  • Siementarkastuksen historiaa
  • Videot
  • Uutisarkisto

Ruokavirasto

PL 100
00027 RUOKAVIRASTO

Yhteystiedot
Palaute
Tietosuojailmoitus
Saavutettavuusseloste
Tietoa sivustosta

Evästeasetukset

 


Vaihde 029 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi