Pakkausmerkinnät pähkinänkuoressa - verkkokurssi ja opas

Oletko suunnittelemassa elintarvikkeiden valmistusta ja kaipaat apua pakkausmerkintöjen laadintaan? Koetko epävarmuutta siitä, mitä tietoja elintarvikkeesta tulisi antaa? Oletko solmussa reseptilaskennan kanssa? Tältä sivulta saat opastusta elintarvikkeesta annettavien tietojen eli pakkausmerkintöjen laadintaan.

Opiskele pakkausmerkintöjä verkkokoulutuksen avulla

Verkkokoulutuksessa seikkaillaan pakkausmerkintöjen viidakossa. Kurssin käytyäsi tiedät, mitä merkintöjä elintarvikkeiden pakkauksiin vaaditaan ja miten merkinnät tulee laatia. Opit myös, mitä tietoja pakkaamattomista elintarvikkeista tulee ilmoittaa. Lisäksi kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä ja harjoituksia. Opit muun muassa laatimaan ainesosaluettelon ja ravintoarvomerkinnät reseptin pohjalta.

Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti elintarvikealan toimijoille ja opiskelijoille, mutta kuka tahansa voi käydä kurssilla rikastuttamassa omaa osaamistaan. Kurssin suorittaminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Verkkokoulutus pakkausmerkinnöistä

Linkki pakkausmerkintakurssille

Halutessasi löydät verkkokurssin myös saavutettavassa muodossa täältä.

Otamme mielellämme vastaan palautetta kurssista. Voit antaa palautetta täällä.

Voit lukea pakkausmerkinnöistä myös tekemästämme tekstioppaasta

Oppaassa on sama sisältö kuin verkkokoulutuksessa, ja se on tehty pääosin selkosuomeksi. Voit lukea tai tulostaa oppaan alta joko yhtenä kokonaisuutena tai osa kerrallaan.

Opas kokonaisuudessaan (pdf)

Oppaan osat:

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023