Tilan oman kylvösiemenen tutkimus

Tilan oman siemenen (TOS) laadun voit tarkistuttaa Ruokaviraston siemenlaboratoriossa Loimaalla tilaustutkimuksena. Laboratoriollamme on kansainvälisen siemenjärjestö ISTA:n akkreditointi. Tutkimustarjontamme TOS-siemenille ovat seuraavat: 

Yksittäiset tutkimukset

Tutkimuspaketit

Viljan siemenille tarjoamme myös tutkimuspaketteja, jotka tunnetaan nimillä IPE, ITE, IKE ja RAIMU. Tutkimuspaketit ovat edullisempia kuin tutkimukset erikseen tilattuina. Tutkimuspakettien sisältö selviää parhaiten hinnastosta. Kaikki paketit soveltuvat myös luomusiemenen tutkimuksiin, koska peittaamme näytteen pyydettäessä myös luomutuotannossa sallitulla peittausaineella. 

Hinnasto ja laskutus

Laboratoriotutkimukset ovat maksullisia, hinnasto (pdf).

Lasku toimitetaan erikseen.

Näytteen ottaminen ja lähettäminen

  1. Ota siemenerästä edustava näyte. Sopiva näytekoko on viljoilla sekä muilla isosiemenisillä lajeilla noin 500 grammaa ja piensiemenisillä lajeilla noin 200 grammaa.
  2. Pakkaa näyte pussiin tai rasiaan.
  3. Täytä tilan oman siemenen tilaustutkimuslomake (pdf). Täytä lomakkeeseen myös Y-tunnus. Jos Y-tunnusta ei ole, anna puhelinnumero sähköistä tunnistautumista varten.
  4. Tuo tai lähetä postitse lomake ja näyte osoitteeseen: 

Ruokavirasto, siemenlaboratorio
Tampereentie 51 
32200 Loimaa

Lähettäessäsi näytettä valitse kotimaan paketti Postiin toimitettuna, sinun ei tarvitse maksaa ovelle-lisäpalvelua. On tärkeä, että valitset osoitteeksi Tampereentie 51. Älä valitse toimitusta pakettiautomaattiin tai Ärräpakettia. Jos lähetykseen vaaditaan vastaanottajan puhelinnumero, käytä siemenkirjaamon numeroa 040 192 0040. 

Näytteenotto omasta sadosta -videosta voit poimia vinkkejä edustavaan näytteenottoon.

Voit katsoa videon myös Youtubesta

Tutkimustulokset

Aloitamme tutkimukset mahdollisimman pian, kun näyte on saapunut laboratorioon. 

Tutkimustodistuksen analyysituloksista saat postitse tai halutessasi sähköpostitse, kun kaikki määritykset ovat valmistuneet. Suosimme tulosten antamisessa turvasähköpostilla lähetettävää sähköistä raporttia. Noudata turvasähköpostin mukana tulevaa ohjetta todistuksen avaamisessa. Muussa tapauksessa todistus lähetetään postitse. Sähköposti nopeuttaa tulosten saamista. 

Yhteystiedot

Ruokavirasto, siemenlaboratorio
Tampereentie 51 
32200 Loimaa

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 10.4.2024