Vanliga frågor om coronaviruset COVID-19 -till företag inom livsmedelsbranschen

Enligt vad vi vet smittar coronaviruset COVID-19 mellan människor genom droppsmitta då en sjuk person hostar eller nyser. Tills vidare har inte en enda person konstaterats få infektionen via livsmedel. Ytterligare information på THL:s webbplats.

THL 7.1.2021: Anvisningar för resenärer och arbetstagare som anländer till Finland.

Frågor gällande restaurangverksamheten och tillställningar

Restauranger och coronavirus (Regionförvaltningsverken)
Regionförvaltningsverkens koronainfo
koronainfo@avi.fi
tel. 0295 016 666, må-fr på 8-11.30 och 12.30-16

Affärer 
Bespisning (12.8.2020)
Förpackningspåskrifter 28.1.2021 Flexibiliteten som rör förpackningspåskrifter eller mat som levereras från en restaurang till en butik har upphört.
Livsmedelshygien 
Mathjälp, REKO och utomhusförsäljning (18.8.2020)
Restauranger 28.1.2021 Flexibiliteten som rör förpackningspåskrifter eller mat som levereras från en restaurang till en butik har upphört.
Transport (20.8.2020)
Kontroller och övervakningar (1.9.2020)
Ändring av företagets verksamhet under undantagsförhållandena 

 

Sidan har senast uppdaterats 12.2.2021