Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta tiedotetaan uudelle paikkakunnalle

Kun liikkuva elintarvikehuoneisto siirtyy uudelle paikkakunnalle myymään tai tarjoamaan elintarvikkeita, toimijan tulee tiedottaa tulostaan sille valvontayksikölle, jonka alueella toimintaa aiotaan harjoittaa. Tiedotuksen voi tehdä alla olevalla lomakkeella tai antamalla tarvittavat tiedot muulla tavalla. Tiedon on oltava valvontayksiköllä viimeistään neljä arkipäivää ennen ilmoitetun toiminnan aloittamista ja viimeistään kaksi viikkoa ennen hyväksytyn toiminnan aloittamista. 

Toimija voi myös tiedottaa valvontayksikköä liikkuvasta elintarvikehuoneistosta jo hyvissä ajoin, esimerkiksi vuoden alussa, jos tietää jo ennalta tulevan vuoden myyntitapahtumat.

Lisäksi on mahdollista, että tapahtuman järjestäjä tiedottaa keskitetysti valvontayksikölle kaikkien tapahtumaan osallistuvien rekisteröityjen liikkuvien elintarvikehuoneistojen saapumisesta alueelle.

Uuden paikkakunnan valvontayksikön tiedot voi etsiä sen kunnan nimellä, johon on menossa tästä linkistä:  ota yhteyttä elintarvikevalvontaan.

Ulkomyyntiohje (pdf) poistettu sivuilta päivityksen ajaksi. 

Sivu on viimeksi päivitetty 3.8.2021