Kirjautuminen

Asiointi yrityksen tai organisaation puolesta Hyrrässä

Hyrrä on sähköinen asiointijärjestelmä, joka toimii selaimessa. Hyrrä-järjestelmä toimi pääsääntöisesti kaikilla yleisimmin käytössä olevilla selaimilla, mutta suosittelemme käyttämään Mozilla Firefoxia tai Google Chromea. Tuemme aina selainten uusimpia versioita. Älä käytä Internet Explorer -selainta.

Järjestelmää voit käyttää miltä tahansa koneelta, jossa on verkkoyhteys. Järjestelmä on käytettävissä ympäri vuorokauden osoitteessa https://www.ruokavirasto.fi/hyrra. Sivustolta löydät myös muuta ajankohtaista tietoa Hyrrästä. Järjestelmään kirjautuminen tapahtuu oikeasta reunasta kohdasta Asioi sähköisesti → Kirjaudu Hyrrä-palveluun.

Hyrrään tunnistaudutaan aina jollain seuraavista henkilökohtaisista tunnistustavoista: varmennekortti, mobiilivarmenne tai pankkitunnistus.

Jos haluat jättää hakemuksen Y-tunnuksella, varmista, että sinulla on tarvittavat valtuudet tai oikeudet. Lue lisää valtuudesta Suomi.fi valtuudet sivulta.

Huom! Yritystukien, Nuoren viljelijän aloitustuen, Nuoren elinkeinonharjoittajan aloitustuen sekä EMKR-tuen hakeminen on mahdollista aloittavien yritysten kohdalla myös henkilötunnuksella, mutta tuki voidaan myöntää vain yritykselle. Tämän vuoksi hakijalla täytyy olla Y-tunnus ja sähköistä asiointia varten allekirjoitusoikeustiedot kaupparekisterissä tai YTJ:ssä. Lisäksi hakijalla täytyy olla käytössä Suomi.fi-valtuus ennen kuin tuki voidaan myöntää. Suositeltavaa on, että edellä mainittu asia olisi kunnossa jo hakuvaiheessa.

Jos haluat asioida Hyrrässä organisaatiosi nimissä, varmista ennen Hyrrän käyttöä, että organisaatiosi nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö antanut sinulle oikeudet edustaa organisaatiotasi Hyrrässä. Lue lisää ohjeesta Suomi.fi Valtuus.

Hyrrään kirjautumisen vaiheet:

1. Aloita kirjoittamalla selaimen osoiteriville https://www.ruokavirasto.fi/hyrra. Kirjautuminen järjestelmään aloitetaan oikeasta reunasta kohdasta Asioi sähköisesti Kirjaudu Hyrrä-palveluun.

2. Selaimeen aukeaa Tervetuloa Hyrrään -ikkuna. Ikkunan oikeasta alareunasta löytyvät linkit Suomi.fi-ohjeisiin sekä Hyrrä-ohjeisiin (Hyrrän käyttöohjeet hakemustyypeittäin). Valitse ensin, haluatko asioida yrityksen tai maatilan puolesta vai erikoistapauksissa yksityisenä henkilönä. Sivulta löydät myös linkit ohjeisiin

 

3. Valitse tunnistustapa, jolla kirjaudut Hyrrään:

  • varmennekortti
  • mobiilivarmenne
  • pankkitunnistus.

 

4. Kun olet valinnut tunnistustavan, toimi kyseisen palvelun antamien ohjeiden mukaisesti. Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen tulee ilmoitus Tunnistautuminen onnistui. Paina Jatka palveluun.

5. Jos sinulla on oikeus useampaan yritykseen tai organisaatioon, näkyviin tulee lista näistä. Klikkaa Valitse sen yrityksen rivillä, jonka nimissä haluat toimia Hyrrässä. Tämän jälkeen klikkaa vielä Vahvista ja jatka asiointipalveluun.

 

6. Valinnan jälkeen avautuu Hyrrän etusivu. Etusivulta pääset tekemään uuden hakemuksen. Jos olet aloittanut hakemuksen tallentamisen aikaisemmin, pääset jatkamaan hakemuksen täyttämistä kohdasta Hankkeet.

 

 

Asiointi yksityishenkilönä Hyrrässä

Yritystukien, Nuoren viljelijän aloitustuen, Nuoren elinkeinonharjoittajan aloitustuen sekä EMKR-tuen tukihakemukset on mahdollista jättää yksityisenä henkilönä. Yritystuen tukipäätöstä ei voida tehdä ennen kuin hakijalla on Y-tunnus.

1. Aloita kirjoittamalla selaimen osoiteriville https://www.ruokavirasto.fi/hyrra. Kirjautuminen järjestelmään aloitetaan oikeasta reunasta kohdasta Asioi sähköisesti Kirjaudu Hyrrä-palveluun.

2. Selaimeen aukeaa Tervetuloa Hyrrään -ikkuna. Ikkunan oikeasta reunasta löytyvät linkit Suomi.fi-ohjeisiin sekä Hyrrä-ohjeisiin (Hyrrän käyttöohjeet hakemustyypeittäin). Valitse Asiointi yksityishenkilönä.

 

3. Tunnistaudu sähköisesti yllä olevien ohjeiden mukaisesti ja valitse sen jälkeen Jatka palveluun.

4. Valinnan jälkeen avautuu Hyrrän etusivu. Etusivulta pääset tekemään uuden hakemuksen. Jos olet aloittanut hakemuksen tallentamisen aikaisemmin, pääset jatkamaan hakemuksen täyttämistä kohdasta Hankkeet.

Sivu on viimeksi päivitetty 25.2.2024