SUOMI.FI-VALTUUS

Suomi.fi-valtuutta käyttävät kaupparekisteriin, Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ), yhdistysrekisteriin sekä valtuusrekisteriin merkityt yritykset.

Henkilö voi asioida yrityksen tai yhteisön puolesta ilman erikseen annettua valtuutta, jos hänelle on merkitty kaupparekisterissä, Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) tai yhdistysrekisterissä edustamiseen oikeuttava rooli.  Jos yhdistyksen säännöt edellyttävät kahta allekirjoittajaa, on tämän yhdistyksen valtuus haettava sähköisellä valtuushakemuksella virkailijavaltuuttamispalvelusta.

Jos henkilö, jolla on asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus, haluaa valtuuttaa muita asioimaan yrityksen nimissä, on hänen tehtävä se Suomi.fi-valtuudessa. Tarkista siis, että yrityksesi tiedot kaupparekisterissä (www.prh.fi), YTJ:ssä (tietopalvelu.ytj.fi) tai Yhdistysrekisterissä ovat oikein ja että sinulle on merkitty nimenkirjoittajaoikeudet tai olet saanut valtuudet virkailijavaltuuttamispalvelun kautta. Näin pääset suoraan asioimaan organisaatiosi nimissä Hyrrässä.

Katso lisää Suomi.fi valtuus. Yritys-Suomi-puhelinpalvelu auttaa sinua valtuusasioisssa.

Valtuuden myöntäminen henkilölle Suomi.fi-valtuudessa

1. Mene osoitteeseen suomi.fi ja valitse ylävalikosta Valtuudet ja tunnistaudu. Voit myös tunnistautua ensin ja sen jälkeen valita Valtuudet.

2. Siirry asioimaan yrityksesi puolesta ja valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida. Klikkaa sen jälkeen Vahvista ja jatka asiointipalveluun. Jos haluamaasi yritystä ei löydy listalta, sinulle ei ole myönnetty asiointioikeuksia kaupparekisterissä tai Yritystietojärjestelmässä (YTJ).

3. Valitse Anna valtuus

4. Valitse valtuutustyyppi: asiointivaltuus tai valtuutusoikeus. Asiointivaltuudella annat toiselle henkilölle oikeuden asioida yrityksesi nimissä. Valtuutettu henkilö voi valtuuttaa lisää henkilöitä asioimaan yrityksesi nimissä.

5. Anna valtuuttamasi henkilön tiedot (nimi ja henkilötunnus).

6. Valitse asiakaskategoriaksi Maaseudun tuet ja etuudet. Valitse valtuuskoodiksi jokin seuraavista:

  • Maaseudun ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakeminen (oikeuttaa hakemuksen täyttämiseen, allekirjoittamiseen ja lähettämiseen Hyrrässä)
  • Maaseudunja kalatalouden tuki- ja korvaushakemusten valmistelu (oikeuttaa hakemuksen täyttämiseen)
  • Maaseudun ja kalatalouden tuki- ja korvaustietojen katselu (oikeuttaa hakemusten selailuun Hyrrässä).

7. Määrittele valtuudelle voimassaoloaika. Valtuus on voimassa oletusarvoisesti viisi vuotta, mutta voit tarvittaessa määritellä lyhyemmän tai pidemmän voimassaoloajan.

8. Tarkista valtuutuksen tiedot ja vahvista valtuutus klikkaamalla Vahvista.

Hyrrän Suomi.fi-valtuuskoodit

Asiakaskategoria: Maaseudun tuet ja etuudet

  • Maaseudun ja kalatalouden tuki- ja korvaustietojen katselu

‒Tällä valtuudella valtuutettu voi katsella maaseudun ja kalatalouden tukiin ja korvauksiin liittyviä ilmoituksia, hakemuksia ja päätöksiä valtuuttajan puolesta.

  • Maaseudun tuki- ja korvaushakemusten valmistelu

-Tällä valtuudella valtuutettu voi tehdä maaseudun ja kalatalouden tuki- ja korvaushakemuksia, tuki- ja korvausilmoituksia sekä katsella niihin liittyviä hakemuksia, ilmoituksia ja päätöksiä valtuuttajan puolesta .

  • Maaseudun ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakeminen

‒Tällä valtuudella valtuutettu voi tehdä, allekirjoittaa ja lähettää maaseudun ja kalatalouden tuki- ja korvaushakemuksia, tuki- ja korvauslmoituksia sekä katsella niihin liittyviä hakemuksia, ilmoituksia ja päätöksiä valtuuttajan puolesta.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu auttaa ongelmatilanteissa

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia ja toimivia yrityksiä eri tilanteissa: 

  • Tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa
  • Tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, muun muassa ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Business Finlandin ja Finnveran palveluista sekä niihin liittyvistä sähköisistä palveluista
  • Neuvontaa Suomi.fi-palvelujen käyttöön
  • Ohjaus tarvittaessa muuhun asiantuntijapalveluun

Puhelinpalvelu

0295 020 500 (pvm/mpm)

Arkisin klo 9.00–16.15

Poikkeukselliset palveluajat ja lisätietoa puheluhinnoista

Yhteydenottolomake

Voit lähettää kysymyksesi sähköisellä lomakkeella. Vastaamme kysymykseesi keskimäärin kahden arkipäivän kuluessa.

Ota yhteyttä yritysneuvontaan

Chat

Arkisin klo 9.00–16.00

Yritys-Suomi-puhelinpalvelun chat alkaville yrittäjille löytyy seuraavilta sivuilta:

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 25.2.2024