Uutiset
Lue kaikki uutiset-
19. toukokuuta 2022
Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021
Kansalliseen ruokamyrkytysrekisteriin kirjattiin vuonna 2021 46 elintarvikevälitteistä epidemiaa, joissa sairastui lähes 1400 ihmistä. Yleisin taudinaiheuttaja oli norovirus. Salmonellaepidemiassa…
Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021 -
18. toukokuuta 2022
Viikon visaiset: Milloin juuston tapaan käytettävää tuotetta saa markkinoida kreikkalaiseksi?
Viikon visaiset: Milloin juuston tapaan käytettävää tuotetta saa markkinoida kreikkalaiseksi? -
17. toukokuuta 2022
Ruokavirasto ja EFSA kampanjoivat kuluttajille elintarviketurvallisuudesta
Mitä eroa on viimeisellä käyttöpäivällä ja parasta ennen-päiväyksellä elintarvikemerkinnöissäni? Onko olemassa elintarvikehygienian sääntöjä, joita minun tulisi noudattaa kotona pitääkseni perheeni…
Ruokavirasto ja EFSA kampanjoivat kuluttajille elintarviketurvallisuudesta -
13. toukokuuta 2022
Ohjeet lampaiden ja vuohien korvamerkkitilauksiin järjestelmähäiriön aikana
Huhtikuussa ilmenneet lampaiden ja vuohien korvamerkkitilausongelmat jatkuvat yhä. Järjestelmässä esiintyvän teknisen vian vuoksi korvamerkkitilauksia ei ole pystytty toimittamaan merkkitoimittajalle…
Ohjeet lampaiden ja vuohien korvamerkkitilauksiin järjestelmähäiriön aikana -
13. toukokuuta 2022
Eläinlääkkeiden varoajat luomutuotannossa - aina vähintään 48 tuntia
Luomueläimillä lääkkeiden käyttö on mahdollista, kun eläimen sairaus tai vamma edellyttää hoitoa. Käyttö olisi rajoitettava siihen, mikä on välttämätöntä eläimen tervehtymisen ja hyvinvoinnin…
Eläinlääkkeiden varoajat luomutuotannossa - aina vähintään 48 tuntia -
12. toukokuuta 2022
Blogi: Mihin me viljan käytämme?
Vuoden 2021 viljasato oli neljänneksen keskimääräistä pienempi. Mihin viime vuoden viljasato riittää määrältään ja laadultaan?
Blogi: Mihin me viljan käytämme? -
12. toukokuuta 2022
Kasvien suojelu on elämän suojelua – ensimmäinen kansainvälinen kasvinterveyspäivä 12.5.
Kansainvälistä kasvinterveyspäivää vietetään ensimmäinen kerran 12. toukokuuta 2022. Päivä muistuttaa kasvinterveyden merkityksestä maailman ruokaturvalle ja luonnon hyvinvoinnille, joita ihmisen…
Kasvien suojelu on elämän suojelua – ensimmäinen kansainvälinen kasvinterveyspäivä 12.5. -
11. toukokuuta 2022
Ruokaviraston tutkimusseminaari 2.6.2022 klo 15–16: Tuotantoeläimiin liitetty MRSA – zoonoottisen leviämisen ehkäisy
Ruokaviraston erikoistutkija Marie Verkola kertoo Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tekemästään väitöskirjatyöstä ”Tuotantoeläimiin liitetty MRSA – zoonoottisen leviämisen…
Ruokaviraston tutkimusseminaari 2.6.2022 klo 15–16: Tuotantoeläimiin liitetty MRSA – zoonoottisen leviämisen ehkäisy -
11. toukokuuta 2022
Herneen optimaalinen kosteus varmistaa kylvösiemenen paremman käsittelykestävyyden ja itävyyden
Herneen sopiva kosteus varmisti kylvösiemenen käsittelykestävyyttä ja hyvää itävyyttä. Herneen itävyyden ja kosteuden muutoksia seurattiin palkonäytteistä aina siemensertifiointia varten otettuihin…
Herneen optimaalinen kosteus varmistaa kylvösiemenen paremman käsittelykestävyyden ja itävyyden -
11. toukokuuta 2022
Komissio järjestää maanantaina 23.5.2022 verkkotapahtuman uudesta lannoitevalmisteasetuksesta
Lannoitevalmisteasetuksen soveltaminen alkaa 16.7.2022. Asetus korvaa nykyisen EY-lannoiteasetuksen. Uusilla säännöillä muutetaan perusteellisesti sekä tuotteiden että talouden toimijoiden…
Komissio järjestää maanantaina 23.5.2022 verkkotapahtuman uudesta lannoitevalmisteasetuksesta