Pågående projekt
- Catalysing scientific innovation into food safety action (CATALYSE)
 - DeliSoil – Delivering Soil improvers through improved recycling and processing solutions for food industry residues streams
 - Epidemiologi och riskbedömning av cancerframkallande främmande ämnen som uppkommer i livsmedelsprocessen
 - Livsmedelssäkerhet för nya proteinkällor (PROTETURVA)
 - Livsmedelssäkerhet för vegetabiliska drycker och veganska efterrätter (VEGETURVA)
 
Avslutade projekt
- A-vitamin i lever och barns intag av furan via livsmedel
 - Communication inside Risk Assessment and Risk Management (COMRISK)
 - En översikt över livsmedelsaromer
 - Enhanced Communication in Risk Analysis (ENCOMRAN)
 - Exponeringen av barn och vuxna för nitriter och nitrater
 - Exponering av finländarna till tillsatsämnen
 - Exponeringen av finska barn för tungmetaller – kumulativ riskvärdering
 - Exponering för mikrobiologiska och kemiska faror via livsmedel (BIKE) -projekt
 - Exponering för tungmetaller i livsmedel och dricksvatten bland vuxna Finländare
 - FOODSAFETY4EU - Multi-Stakeholder Platform for Food Safety in Europe
 - Fusariumtoxiner - intag hos vuxna ur spannmål och spannmålsprodukter i Finland
 - Förekomsten av främmande organiska ämnen i fiskfoder och foderråvaror
 - Halterna av dioxiner, furaner, PCB-, PBDE- och PFOS-föreningar i östersjöfisk, odlad fisk och inhemsk insjöfisk
 - Inhemsk fisk som föda på ett mer mångsidigt och säkert sätt (EU-fiskar IV)
 - Jämförande riskvärdering av kadmium – betydelsen av älgkött och inälvsmat för konsumentens kadmiumintag
 - Kofein - Nordisk riskvärdering
 - LEX4BIO Optimizing Bio-based Fertilisers in Agriculture – Knowledgebase for New Policies
 - Långvarig fosforbefruktning effekt av avloppsslam och koppling till miljö och livsmedelssäkerhet (PProduct)
 - Obehandlad mjölk som innehåller mikrobläkemedelsrester
 - Organiska tennföreningar i Östersjöns fisk och inhemsk sötsaltvattenfisk
 - PlantLIBRA: Intag, nytta och riskvärdering av kosttillskott av vegetabiliskt ursprung
 - Preciserad bedömning av intaget av tillsatsämnen i Finland
 - Rester av växtskyddsmedel i kosten - kumulativ riskvärdering
 - Risk-benefit analysis: dietary fiber and heavy metals in cereals and oil seeds
 - Riskprofil om främmande ämnen (kontaminanter) – nationellt perspektiv
 - Riskprofil för kosttillskott av vegetabiliskt ursprung
 - Riskvärdering av A-vitamin i lever
 - Strömmingen från Östersjön som kost-nytta riskanalys
 - Säkra gödselmedel från biogasanläggningar (BIOSAFE)
 - Uppskattning av intaget av akrylamid
 - Utvärdering av hälsorisker och metoder för att minska gyromitrin i stenmurklor