På denna webbplats har vi samlat länkar till den ytterligare information som nämnts på webbkursen och guiden för
Försäljning av livsmedel och vidareförädling av produkter från växriket på gården.
Observera att all ytterligare information tyvärr inte är tillgänglig i alla språkversioner.
Guidens innehåll
- Länkar till guidning och rådgivningsorganisationer för inrättande av företag
- Guiden om inledande av restaurangverksamhet
Grundande
- Kontaktuppgifter till Närings-, trafik- och miljöcentralen
- Tillsynen över produktion och försäljning av obehandlad mjölk och råmjölk 16040 (Livsmedelsverket, pdf)
- Information om kommersiellt fiske
- Anvisning om utomhusförsäljning (Livsmedelsverket) (för nuvarande endast på finska)
- Ekologisk produktion (Livsmedelsverket)
- Registrering för hållning av bin och anmälning av bikupornas placering (Livsmedelsverket)
- Nya livsmedel och nya processer (Livsmedelsverket)
- Kommersiell import och export av livsmedel (Livsmedelsverket)
- Försäljning av fjäderfäkött och hardjurskött (Livsmedelsverket) (endast på finska)
- Obesiktat frilevande vilt (Livsmedelsverket)
- Anvisning om livsmedelsinformation (Livsmedelsverket)
- Medel som förbättrar livsmedel (Livsmedelsverket)
- Kontaktmaterial för livsmedel (Livsmedelsverket)
- Oiva – offentliggörande av livsmedelstillsynsinformationen (Oivahymy)
- Kontaktuppgifter för kommunens livsmedelstillsyn
- Guiden om inledande av restaurangverksamhet
Lokaler
- Exempel på livsmedel som skall hållas isär
- Förvaringstemperatur av livsmedel
- Guiden om inledande av restauranverksamhet
Verksamhet
- Kontaktuppgifter till Närings-, trafik- och miljöcentralen
- Ekologisk produktion (Livsmedelsverket)
- Registrering för hållning av bin och anmälning av bikupornas placering (Livsmedelsverket)
- Nya livsmedel och nya processer (Livsmedelsverket)
- Kommersiell import och export av livsmedel (Livsmedelsverket)
- Försäljning av fjäderfäkött och hardjurskött (Livsmedelsverket)
- Obesiktat frilevande vilt (Livsmedelsverket)
- Anvisning om livsmedelsinformation (Livsmedelsverket)
- Medel som förbättrar livsmedel (Livsmedelsverket)
- Kontaktmaterial för livsmedel (Livsmedelsverket)
- Behandling av stenmurklor och varningsmärkningar (Livsmedelsverket)
- Naturörtsguiden – Anvisning om god praxis för naturproduktsbranschens aktörer (Utbildningsstyrelsen, endast på finska)
Personal
- Hygienpass och Listan av hygienstestare (Livsmedelsverket)
- Hantering av lättfördärvliga oförpackade livsmedel i livsmedelslokaler (Livsmedelsverket)
- Åtgärder för att förebygga Salmonella-infektioner (THL) (för nuvarande endast på finska)
Egenkontroll
- Kontaktuppgifter för kommunens livsmedelstillsyn
- Mikrobiologisk provtagning (Livsmedelsverket)
- Återkallelser (Livsmedelsverket)
- Helsingfors stads Miljöcentral: Egenkontroll, Modeller för egenkontroll
- Anvisning om god praxis för aktörer som hanterar färska grönsaker (endast på finska)
- Oiva – offentliggörande av livsmedelstillsynsinformationen (Oivahymy)
Allmännt
- En guide för småskalig livsmedelsförädling och direktförsäljning (Äkta smak)
- Guidning för REKO-producenter (Äkta smak)
- Anvisning om livsmedelshygienen i anmälda livsmedelslokaler (Livsmedelsverket)