Uutiset - elintarvikkeet
-
30. lokakuuta 2024
Kansallisten ravitsemussuositusten julkiset kommentit ja vastaukset on julkaistu
-
29. lokakuuta 2024
Valvira ja Ruokavirasto ovat julkaisseet ympäristöterveydenhuollon yhteisen valtakunnallisen valvontaohjelman vuosille 2025–2028
-
28. lokakuuta 2024
Moomin-tikkareissa turvallisuusriski
-
23. lokakuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia
-
16. lokakuuta 2024
Jalapenosäilykkeessä riski lasinpalasista
-
10. lokakuuta 2024
Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje on päivitetty
-
4. lokakuuta 2024
Aioli-kastikepakkauksesta puuttuvat kotimaiset merkinnät; allergeenivaara
-
17. syyskuuta 2024
Vakuumipakatussa naudan ulkofileepihvissä salmonellaa
-
16. syyskuuta 2024
Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia
-
10. syyskuuta 2024
Listeriaohjeesta suurkeittiöille on julkaistu uusi versio
-
6. syyskuuta 2024
Salmiakkimakeisissa riski metallinpalasista
-
30. elokuuta 2024
Kanasalaatissa väärä kastikepussi; allergeenivaara
-
27. elokuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla
-
26. elokuuta 2024
Kananmunien takaisinveto: tuotantotilalla todettu salmonellaa
-
14. elokuuta 2024
Salaattisekoituksissa salmonellariski
-
14. elokuuta 2024
Savuaromien käyttö elintarvikkeissa kielletään
-
2. elokuuta 2024
Kalapyöryköissä riski muovinpalasista
-
1. elokuuta 2024
Pilaantumisriski leivässä
-
19. heinäkuuta 2024
Ravintolisien turvallisuutta halutaan lisätä EU:ssa
-
17. heinäkuuta 2024
Suklaalevyissä riski muovinpalasista
-
17. heinäkuuta 2024
Tahini-seesaminsiementahnassa salmonellariski
-
15. heinäkuuta 2024
Uusia eriä vedetään myynnistä - Siementuotteissa salmonellaa ja maapähkinöissä aflatoksiinia
-
11. heinäkuuta 2024
Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla
-
8. heinäkuuta 2024
Kanalanäytteen saastuminen laboratoriossa varmistui kokogenomisekvensointi-tutkimuksella
-
5. heinäkuuta 2024
Salmonellanäytteiden käsittelyssä korjattavaa – laboratorio noudatti lainsäädäntöä
-
4. heinäkuuta 2024
Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää
-
3. heinäkuuta 2024
Ruokavirasto selvittää virheellisen salmonellatuloksen syitä
-
26. kesäkuuta 2024
Ruokavirasto on hyväksynyt Aitoo perunarieska -nimisuojahakemuksen
-
19. kesäkuuta 2024
Hygieniapassitesteihin osallistuneille annettiin oikeita vastauksia – käännöstoimiston omistaja tuomittiin törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennöksestä
-
17. kesäkuuta 2024
Talkkunajauhossa muovinen vierasesineriski
-
17. kesäkuuta 2024
Tikkareissa metallinen vierasesineriski
-
11. kesäkuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023
-
7. kesäkuuta 2024
Maailman elintarviketurvallisuuspäivänä huomio valmiuteen
-
30. toukokuuta 2024
Kansalliset ravitsemussuositukset julkiseen kuulemiseen
-
28. toukokuuta 2024
Proteiinijuoma saattaa pilaantua ennenaikaisesti
-
24. toukokuuta 2024
Moussetuotteissa epäily metallinpaloista
-
23. toukokuuta 2024
Aitoo perunarieskan nimisuojahakemus perustuu erikoislaatuun
-
22. toukokuuta 2024
Vispikermaerä saattaa pilaantua ennenaikaisesti
-
17. toukokuuta 2024
Hygieniapassi muuttuu kesäkuussa – passiin koko nimi ja henkilötunnus
-
16. toukokuuta 2024
Tervetuloa nimisuojapäivään 4.6.2024
-
15. toukokuuta 2024
Makeistuotteesta saattaa irrota osa
-
10. toukokuuta 2024
Suklaalevyissä allergeeniriski
-
6. toukokuuta 2024
Dippikastikkeessa mahdollisesti ilmoittamatonta maitoa
-
25. huhtikuuta 2024
Kiinnostaako EU:n nimisuojajärjestelmä ja siinä suojatut suomalaiset tuotteet? Varaa jo kalenteriisi 4.6.2024 klo 12–16.
-
22. huhtikuuta 2024
Perunasnacksin ainesosaluettelossa ei mainintaa sulfiitista
-
18. huhtikuuta 2024
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023
-
16. huhtikuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia
-
16. huhtikuuta 2024
Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta
-
12. huhtikuuta 2024
Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen
-
11. huhtikuuta 2024
Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia
-
27. maaliskuuta 2024
Takaisinveto laajenee yhä: Kotivara poistaa myynnistä lisäeriä meetvurstia
-
26. maaliskuuta 2024
Suuri osa hepatiitti E-tartunnoista todennäköisesti peräisin meetvurstista
-
25. maaliskuuta 2024
Savukalassa epäonnistunut lämpökäsittely
-
25. maaliskuuta 2024
Luomumunien PFAS-pitoisuudet laskeneet selvästi – uusimmissa tutkimuksissa kaikki näytteet olivat määräystenmukaisia
-
20. maaliskuuta 2024
Kanakorma-ateriassa allergeenivirhe
-
20. maaliskuuta 2024
Katkarapusalaatin pakkauksessa savukalasalaattia
-
12. maaliskuuta 2024
Takaisinveto laajenee: Kotivara poistaa myynnistä lisäeriä meetvurstia
-
12. maaliskuuta 2024
Litran pakkauksen mangojogurtissa enterobakteereita
-
8. maaliskuuta 2024
Suklaatoffeerakeissa allergeeniriski vehnän takia
-
7. maaliskuuta 2024
Smoothieiden takaisinvedot jatkuvat
-
7. maaliskuuta 2024
Smoothieiden takaisinvedot jatkuvat edelleen
-
7. maaliskuuta 2024
Meetvurstista todetun hepatiitti E-viruksen yhteyttä sairastumisiin selvitetään
-
7. maaliskuuta 2024
Kotivara poistaa myynnistä eriä meetvurstia
-
6. maaliskuuta 2024
Smoothiejuoman raaka-aineessa hometoksiinia
-
1. maaliskuuta 2024
Oliiviöljyt vaatimusten mukaisia Suomessa
-
22. helmikuuta 2024
Suklaa-nougatkekseissä metalliriski
-
19. helmikuuta 2024
Suklaakeksissä metallihippuepäily
-
16. helmikuuta 2024
Kolmessa keksituotteessa metallihippuepäily
-
13. helmikuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Uutta ja päivitettyä ohjeistusta elintarvikealalle
-
12. helmikuuta 2024
Kahdessa annosateriassa mahdollinen riski nilviäisallergisille
-
12. helmikuuta 2024
Norovirus edelleen yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa
-
9. helmikuuta 2024
Uusi ravitsemus- ja terveysväiteopas ohjaa väitteiden käyttöön elintarvikkeiden markkinoinnissa
-
7. helmikuuta 2024
Uuselintarvikkeita valvotaan myös ravintoloissa
-
6. helmikuuta 2024
Retkiateriassa ilmoittamatonta maitoproteiinia
-
1. helmikuuta 2024
Mango Chia-vanukkaassa metalliesineriski
-
1. helmikuuta 2024
Savolaiselle mustikkakukolle haetaan nimisuojaa
-
1. helmikuuta 2024
Ruokavirasto hyväksyi Pohjalainen leipäjuusto ja Kainuun juustoleipä -nimisuojahakemukset
-
26. tammikuuta 2024
Mikroateriassa pakkaussekaannuksesta johtuva allergeeniriski (maito)
-
23. tammikuuta 2024
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje toimijoille on päivitetty
-
22. tammikuuta 2024
Goji-marjojen takaisinveto perutaan
-
16. tammikuuta 2024
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kausi käynnistyi
-
10. tammikuuta 2024
Viikunoissa okratoksiinia ja goji-marjoissa salmonellaepäily
-
9. tammikuuta 2024
Ruokakaupoissa myytäviin kauppakasseihin uusi merkintä
-
3. tammikuuta 2024
Energiajuomassa EU:ssa hyväksymätöntä väriainetta
-
28. joulukuuta 2023
Coleslaw-salaatissa virheellinen ainesosaluettelo
-
22. joulukuuta 2023
Maissilastussa vaarallisen paljon kapsaisiinia
-
20. joulukuuta 2023
Pohjalainen leipäjuusto ja Kainuulainen juustoleipä halutaan nimisuojata
-
19. joulukuuta 2023
Gluteenittomissa jauhoseoksissa mahdollisesti ilmoittamatonta allergeenia (sinappi)
-
18. joulukuuta 2023
Viikunahillon raaka-aineessa liikaa aflatoksiinia
-
8. joulukuuta 2023
Epäselvä allergeenimerkintä joulukalenterissa
-
4. joulukuuta 2023
Itusalaateissa mikrobilöydöksiä
-
4. joulukuuta 2023
Pakastevadelmissa salmonellaa
-
1. joulukuuta 2023
Tukehtumisvaaran aiheuttavia hyytelömakeisia jälleen markkinoilla
-
30. marraskuuta 2023
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteerinä aloittaa Satu Jyväkorpi
-
30. marraskuuta 2023
Gluteenittomissa kekseissä mahdollisesti ilmoittamatonta allergeenia (maito)
-
20. marraskuuta 2023
B6-vitamiinin UL-arvo puolittui – korkeita pitoisuuksia sisältäviin ravintolisiin varoitusmerkintä
-
15. marraskuuta 2023
Mikkelin laajan ruokamyrkytysepidemian syy selviämässä
-
10. marraskuuta 2023
Matriini ja lakritsimakeiset
-
6. marraskuuta 2023
Kuorimattomissa seesaminsiemenissä jäämiä torjunta-aineesta
-
3. marraskuuta 2023
Suklaapatukoissa mahdollisesti voiteluöljyä
-
3. marraskuuta 2023
Sienisalaatissa virheellinen ainesosaluettelo
-
1. marraskuuta 2023
Myös suolaamattomissa pistaasipähkinöissä salmonellaa
-
27. lokakuuta 2023
Kasvipohjaisissa nugeteissa on ilmoittamatonta gluteenia
-
26. lokakuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Yläsavolainen muurinpohjalettu -nimisuojahakemuksen
-
26. lokakuuta 2023
Kananfileepihveissä ja Possun Kinkkupihveissä ilmoittamatonta gluteenia
-
24. lokakuuta 2023
Pistaasipähkinöissä salmonellaa
-
24. lokakuuta 2023
Mausteissa ilmoittamatonta selleriä
-
18. lokakuuta 2023
Ravitsemus osana kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä – tilannekuva vuodelta 2022
-
11. lokakuuta 2023
Mitä ajankohtaista elintarvikealalla? Lue lokakuun Ruokaketjun uutiskirje
-
10. lokakuuta 2023
Hedelmäpatukoissa liikaa okratoksiinia
-
5. lokakuuta 2023
Päivitetyistä Oiva-arviointiohjeista voi lausua lokakuussa
-
2. lokakuuta 2023
Epäilty myi satoja väärennettyjä hygieniapasseja
-
2. lokakuuta 2023
Suonenjoen mansikka on Suomen neljästoista nimisuojattu tuote
-
29. syyskuuta 2023
Itusalaateissa salmonellaepäily
-
27. syyskuuta 2023
Riisimuroista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset merkinnät
-
25. syyskuuta 2023
Väärä etiketti juusto-pastasalaatissa
-
22. syyskuuta 2023
Juustodippikastikkeissa bakteerihavainto
-
15. syyskuuta 2023
Laajaan ruokamyrkytysepidemiaan ei ole löytynyt syytä – selvitystyö jatkuu
-
15. syyskuuta 2023
Vähennä ruokahävikkiä - nappaa asiantuntijoiden hävikkivinkit arkeesi
-
7. syyskuuta 2023
Ilmoittaudu mukaan Oiva 10 vuotta -seminaariin
-
5. syyskuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
-
31. elokuuta 2023
Ravitsemusterveyttä edistetään vaikuttavasti yhteistyössä – Valtion ravitsemusneuvottelukunnalta toimenpidekannanotto
-
30. elokuuta 2023
Yläsavolaiselle muurinpohjaletulle haetaan nimisuojaa
-
31. heinäkuuta 2023
Kaurajuomassa pakkausmerkintävirhe / allergeenivaara
-
28. heinäkuuta 2023
Pakastemarjoissa riski muovinpaloista
-
21. heinäkuuta 2023
Auringonkukansiemenissä liikaa okratoksiinia
-
21. heinäkuuta 2023
Perunalastuista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset merkinnät
-
20. heinäkuuta 2023
Palvatussa sianlihassa liikaa PAH-yhdisteitä
-
14. heinäkuuta 2023
Kylmäsavustetussa lohisiivuissa väärä päiväys
-
6. heinäkuuta 2023
Suurilta ruokamyrkytysepidemioilta vältyttiin vuonna 2022
-
5. heinäkuuta 2023
Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
-
21. kesäkuuta 2023
Kuppikakkutikkarissa muovisen vierasesineen riski
-
20. kesäkuuta 2023
Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia: tässä ovat pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2023
-
20. kesäkuuta 2023
Pohjoismaiset ravitsemussuositukset pohjana suomalaisille suosituksille – päivitystyö käynnistyy
-
19. kesäkuuta 2023
Pata-aineksissa riski metallinpaloista
-
19. kesäkuuta 2023
Makaronilaatikossa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Pastatuotteissa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Activia mansikkajogurtti - ilman lisättyä sokeria
-
14. kesäkuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
-
13. kesäkuuta 2023
Elintarvikeketjun rikoksia torjutaan yhteistyönä – rajat ylittävä tavaraliikenne pilottikohteena
-
8. kesäkuuta 2023
Pinaattisessa tuorepastassa metalliriski
-
7. kesäkuuta 2023
Vitamiinien ja kivennäisaineiden UL-arvoja arvioidaan uudelleen
-
6. kesäkuuta 2023
Pakastepinaatissa metalliriski
-
1. kesäkuuta 2023
Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julki 20. kesäkuuta
-
12. toukokuuta 2023
Aamiaisleivissä vierasesineriski
-
9. toukokuuta 2023
Makeispusseissa metalliriski
-
9. toukokuuta 2023
Ilmoittaudu kala-alan koulutukseen 1.6.2023
-
28. huhtikuuta 2023
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022
-
27. huhtikuuta 2023
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
-
25. huhtikuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Simojärven muikku -nimisuojahakemuksen
-
24. huhtikuuta 2023
Uusi ohje eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä
-
18. huhtikuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikealan sairastumis- ja haittaepäilyilmoitukset voi nyt tehdä verkossa
-
18. huhtikuuta 2023
Kuuluuhan yrityksesi elintarvikevalvontaan?
-
17. huhtikuuta 2023
Uusi ohje ravintolisien suoramyyntiä ja verkostomarkkinointia harjoittaville
-
11. huhtikuuta 2023
Antipastolajitelmaa ollut myynnissä vanhalla päiväyksellä
-
6. huhtikuuta 2023
Maissinjyvissä hometoksiinia
-
3. huhtikuuta 2023
Kanapizzassa todettu listeriaa
-
29. maaliskuuta 2023
Tattarisuurimoissa gluteenia
-
27. maaliskuuta 2023
Lasten kaurapatukoissa hometoksiinia
-
24. maaliskuuta 2023
Hunajan väärennysepäilyjä Euroopan markkinoilla
-
23. maaliskuuta 2023
Tukehtumisvaara hyytelömakeisista
-
21. maaliskuuta 2023
Mistä elintarvikkeista norovirus voi tarttua?
-
20. maaliskuuta 2023
Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?
-
20. maaliskuuta 2023
Elintarvikealan sairastumis- ja haittaepäilyilmoitukset voi nyt tehdä verkossa
-
7. maaliskuuta 2023
Sairaalapotilaiden ravitsemustilan arvioinnissa on puutteita – uudistettu ravitsemushoidon suositus tehostaa hoitoa
-
24. helmikuuta 2023
Pistaasipähkinöissä todettu hometoksiinia
-
21. helmikuuta 2023
Simojärven muikku halutaan nimisuojata
-
20. helmikuuta 2023
Proteiinipirtelöissä laatupoikkeama; tuote voi pilaantua ennenaikaisesti
-
20. helmikuuta 2023
Salamissa todettu salmonellaa
-
16. helmikuuta 2023
Paahdetuissa kanalastuissa virhe pakkausmerkinnöissä
-
15. helmikuuta 2023
Hyönteisiä on hyväksytty elintarvikekäyttöön – tiedänkö mitä syön vai lisätäänkö hyönteisiä ruokaani tietämättäni?
-
14. helmikuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Varautumisohjeita säteilyvaaratilanteeseen
-
9. helmikuuta 2023
Kuivatuissa retkiaterioissa vehnä ja kananmuna mainitsematta
-
9. helmikuuta 2023
Elintarvike- ja rehualan toimija – säteilyvaaratilanteeseen kannattaa varautua etukäteen
-
7. helmikuuta 2023
Enimmäismääriä luontaisille kasvitoksiineille tietyissä elintarvikkeissa
-
6. helmikuuta 2023
Kalapuikoissa metalliriski
-
24. tammikuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Savolainen talkkuna -nimisuojahakemuksen
-
17. tammikuuta 2023
Amissa Oy:n 19.12.2022 jälkeen valmistetut tuotteet poistetaan markkinoilta
-
11. tammikuuta 2023
Elintarvikkeiden PFAS-yhdisteiden pitoisuuksia aletaan tutkia Suomessa enemmän
-
22. joulukuuta 2022
Kahdessa pelmenissä todettu ilmoittamatonta selleriä (allergeenivaara)
-
21. joulukuuta 2022
Ruokavirasto jatkaa elintarvikkeiden pakkausmerkintähelpotuksia huhtikuun 2023 loppuun
-
21. joulukuuta 2022
Mantelikakussa metalliriski
-
20. joulukuuta 2022
Vihreäteeuutteiden käyttöä rajoitetaan elintarvikkeissa
-
19. joulukuuta 2022
Lasten maitopohjaisessa vieroitusvalmisteessa laatupoikkeama
-
14. joulukuuta 2022
Piirakkavuoasta siirtyy liikaa metalleja
-
14. joulukuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirje: Varautumisohjeita lyhyeen sähkökatkoon
-
13. joulukuuta 2022
Hyvä hygienia turvaa jouluherkut
-
12. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia (tiedote päivitetty 12.12.2022)
-
8. joulukuuta 2022
Elintarvikkeiden vierasaineita ja jäämiä valvotaan omissa ohjelmissaan vuonna 2023
-
1. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyissä tuotteissa gluteenia
-
30. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia
-
30. marraskuuta 2022
Miten varautua lyhyeen sähkökatkoon elintarvikekaupassa ja ammattikeittiössä?
-
29. marraskuuta 2022
Suomen markkinoilta poistettiin hyväksymätöntä bambukuitua sisältäviä muoviastioita
-
22. marraskuuta 2022
Tullin ruokakoirat paljastivat 80 kiloa määräystenvastaisia lihatuotteita
-
18. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä maissitortillassa gluteenia
-
18. marraskuuta 2022
Jäätelöissä ja makeisissa matriinia
-
18. marraskuuta 2022
Savolaiselle talkkunalle haetaan nimisuojaa
-
17. marraskuuta 2022
Vegaanisessa dippikastikkeessa korkea lyijy- ja kromipitoisuus
-
17. marraskuuta 2022
Tuoreiden marjojen alkuperämaan väärentämistä selvitettiin tehovalvonnalla
-
15. marraskuuta 2022
Soijattomaksi ilmoitettu ”Muu Jauhismuru” sisältää soijaa