Uutiset - elintarvikkeet
-
23. maaliskuuta 2023
Tukehtumisvaara hyytelömakeisista
-
21. maaliskuuta 2023
Mistä elintarvikkeista norovirus voi tarttua?
-
20. maaliskuuta 2023
Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?
-
20. maaliskuuta 2023
Elintarvikealan sairastumis- ja haittaepäilyilmoitukset voi nyt tehdä verkossa
-
7. maaliskuuta 2023
Sairaalapotilaiden ravitsemustilan arvioinnissa on puutteita – uudistettu ravitsemushoidon suositus tehostaa hoitoa
-
24. helmikuuta 2023
Pistaasipähkinöissä todettu hometoksiinia
-
21. helmikuuta 2023
Simojärven muikku halutaan nimisuojata
-
20. helmikuuta 2023
Proteiinipirtelöissä laatupoikkeama; tuote voi pilaantua ennenaikaisesti
-
20. helmikuuta 2023
Salamissa todettu salmonellaa
-
16. helmikuuta 2023
Paahdetuissa kanalastuissa virhe pakkausmerkinnöissä
-
15. helmikuuta 2023
Hyönteisiä on hyväksytty elintarvikekäyttöön – tiedänkö mitä syön vai lisätäänkö hyönteisiä ruokaani tietämättäni?
-
14. helmikuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Varautumisohjeita säteilyvaaratilanteeseen
-
9. helmikuuta 2023
Kuivatuissa retkiaterioissa vehnä ja kananmuna mainitsematta
-
9. helmikuuta 2023
Elintarvike- ja rehualan toimija – säteilyvaaratilanteeseen kannattaa varautua etukäteen
-
7. helmikuuta 2023
Enimmäismääriä luontaisille kasvitoksiineille tietyissä elintarvikkeissa
-
6. helmikuuta 2023
Kalapuikoissa metalliriski
-
24. tammikuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Savolainen talkkuna -nimisuojahakemuksen
-
17. tammikuuta 2023
Amissa Oy:n 19.12.2022 jälkeen valmistetut tuotteet poistetaan markkinoilta
-
11. tammikuuta 2023
Elintarvikkeiden PFAS-yhdisteiden pitoisuuksia aletaan tutkia Suomessa enemmän
-
20. joulukuuta 2022
Vihreäteeuutteiden käyttöä rajoitetaan elintarvikkeissa
-
14. joulukuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirje: Varautumisohjeita lyhyeen sähkökatkoon
-
13. joulukuuta 2022
Hyvä hygienia turvaa jouluherkut
-
8. joulukuuta 2022
Elintarvikkeiden vierasaineita ja jäämiä valvotaan omissa ohjelmissaan vuonna 2023
-
1. joulukuuta 2022
Elintarvikekaupan muovikasseista ei saa siirtyä elintarvikkeisiin haitallisia aineita
-
30. marraskuuta 2022
Miten varautua lyhyeen sähkökatkoon elintarvikekaupassa ja ammattikeittiössä?
-
29. marraskuuta 2022
Suomen markkinoilta poistettiin hyväksymätöntä bambukuitua sisältäviä muoviastioita
-
22. marraskuuta 2022
Tullin ruokakoirat paljastivat 80 kiloa määräystenvastaisia lihatuotteita
-
18. marraskuuta 2022
Savolaiselle talkkunalle haetaan nimisuojaa
-
17. marraskuuta 2022
Tuoreiden marjojen alkuperämaan väärentämistä selvitettiin tehovalvonnalla
-
15. marraskuuta 2022
Tullin tehovalvonnassa mausteista ei löytynyt elintarvikepetoksia – eriä hylättiin kemikaalijäämien ja salmonellan takia
-
10. marraskuuta 2022
Yhteistyö avainasemassa elintarvikepetosten paljastamisessa
-
9. marraskuuta 2022
Riistan lihaa kuluttajille
-
8. marraskuuta 2022
Ilmoita uusista painonhallintaan tarkoitetuista ruokavalionkorvikkeista Ruokavirastoon
-
18. lokakuuta 2022
Ruoan alkuperä ja hinta tärkeitä suomalaisille
-
11. lokakuuta 2022
Lue elintarvikeuutisia uusimmasta Ruokaketjun uutiskirjeestä
-
29. syyskuuta 2022
Aito saunapalvikinkku on Suomen kolmastoista nimisuojattu tuote
-
14. maaliskuuta 2022
Terveyttä edistävä ruoka – tärkeä osa vaikuttavaa hoitoa
-
11. maaliskuuta 2022
Ravitsemushoitosuositus uudistettu – luonnos nyt julkisesti kommentoitavana
-
2. helmikuuta 2022
Ravitsemussitoumus on oivallinen vastuullisuustyökalu ruoka-alan toimijoille
-
20. tammikuuta 2022
Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositus käytäntöön
-
14. tammikuuta 2022
Työkaluja ravitsemusterveyden edistämiseen uusilla hyvinvointialueilla
-
13. lokakuuta 2021
Monipuolisia kasvisruokia ja hävikkiruoan myyntiä – kestävä kehitys keskiössä uudessa korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuosituksessa
-
14. syyskuuta 2021
Hyvinvointia ja opiskelukykyä ruokailusta – korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus
-
12. elokuuta 2021
Ravitsemussitoumus-toimintamallia arvioidaan – vastaa kyselyyn ja vaikuta!
-
12. toukokuuta 2021
VRN:n blogi: Pohjoismaiset ravitsemussuositukset uudistuvat
-
3. helmikuuta 2021
VRN ja THL: Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on koronataudin ehkäisyssä oleellisempaa kuin yksittäiset ravintolisät
-
18. marraskuuta 2020
Pääjohtaja Markku Tervahaudasta Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja
-
19. lokakuuta 2020
Uudistetut ruokailusuositukset korkeakouluopiskelijoille – kommentoi luonnosta
-
16. lokakuuta 2020
Hyvä ruoka ja ravitsemus ikääntyessä – webinaari joulukuussa
-
17. kesäkuuta 2020
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kannanotto: Koronaviruskesä ja ruokailu
-
19. toukokuuta 2020
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kannanotto: Ikääntyneiden ravitsemuksesta huolehdittava koronapandemiassa (Covid-19)
-
31. maaliskuuta 2020
Uusi ruokasuositus ikääntyneille: Toimintakykyä on edistettävä ja vajaaravitsemusta ehkäistävä ajoissa
-
25. maaliskuuta 2020
Ikääntyneiden uusi ruokasuositus - julkistaminen videolähetyksenä
-
12. helmikuuta 2020
Ikääntyneiden uusi ruokasuositus julkaistaan 31.3.2020
-
14. marraskuuta 2019
Ikääntyneiden ruokailusuositukset uudistetaan – luonnos julkisesti kommentoitavana
-
6. marraskuuta 2019
Hygieniapassin saa jatkossa vain suorittamalla hygieniapassitestin hyväksytysti
-
10. lokakuuta 2019
Ensimmäinen opiskelijaruokailusuositus toiselle asteelle korostaa terveyttä, kestäviä ruokavalintoja ja yhteisöllisyyttä
-
8. lokakuuta 2019
Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry: Ravitsemusteko 2019: suomalainen ravitsemussitoumus -toimintamalli
-
29. toukokuuta 2019
Ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin ensimmäistä kertaa oma ruokailusuositus - nyt julkisesti kommentoitavana
-
25. huhtikuuta 2019
Valtion ravitsemusneuvottelukunta: hyvinvoiva Suomi tarvitsee viipymättä tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta
-
20. marraskuuta 2018
Hygieniapassin mallitesti nyt myös suomalaisella viittomakielellä
-
24. syyskuuta 2018
VRN ja THL: Imeväisikäisille uusi D-vitamiinivalmisteiden käyttösuositus
-
22. tammikuuta 2018
Varhaiskasvatukseen ensimmäistä kertaa oma ruokailusuositus
-
12. joulukuuta 2017
Ravitsemuksella rakennetaan hyvinvointia ja elinvoimaa kuntiin ja maakuntiin
-
13. marraskuuta 2017
Valtion ravitsemusneuvottelukunta: kuntien on syytä noudattaa ravitsemussuosituksia – lasten terveydellä ei pidä leikkiä
-
4. lokakuuta 2017
Uusi VRN nimetty kaudelle 4.10.2017-3.10.2020
-
8. kesäkuuta 2017
Ruoka-alan toimijoita kutsutaan ravitsemussitoumusten tekoon
-
24. tammikuuta 2017
Onnistunut kouluruokailu houkuttaa kaikki syömään ja oppimaan yhdessä
-
12. helmikuuta 2014
Ravitsemuslaatu esiin ruokapalveluiden kilpailutuksessa – hinta ei saa yksin ratkaista
-
23. tammikuuta 2014
Uusissa ravitsemussuosituksissa korostuu hyvän ruokavalion kokonaisuus