Uutiset - elintarvikkeet
-
29. syyskuuta 2023
Itusalaateissa salmonellaepäily
-
27. syyskuuta 2023
Riisimuroista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset merkinnät
-
25. syyskuuta 2023
Väärä etiketti juusto-pastasalaatissa
-
22. syyskuuta 2023
Juustodippikastikkeissa bakteerihavainto
-
15. syyskuuta 2023
Laajaan ruokamyrkytysepidemiaan ei ole löytynyt syytä – selvitystyö jatkuu
-
15. syyskuuta 2023
Vähennä ruokahävikkiä - nappaa asiantuntijoiden hävikkivinkit arkeesi
-
7. syyskuuta 2023
Ilmoittaudu mukaan Oiva 10 vuotta -seminaariin
-
5. syyskuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
-
31. elokuuta 2023
Ravitsemusterveyttä edistetään vaikuttavasti yhteistyössä – Valtion ravitsemusneuvottelukunnalta toimenpidekannanotto
-
30. elokuuta 2023
Yläsavolaiselle muurinpohjaletulle haetaan nimisuojaa
-
31. heinäkuuta 2023
Kaurajuomassa pakkausmerkintävirhe / allergeenivaara
-
28. heinäkuuta 2023
Pakastemarjoissa riski muovinpaloista
-
21. heinäkuuta 2023
Auringonkukansiemenissä liikaa okratoksiinia
-
21. heinäkuuta 2023
Perunalastuista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset merkinnät
-
20. heinäkuuta 2023
Palvatussa sianlihassa liikaa PAH-yhdisteitä
-
14. heinäkuuta 2023
Kylmäsavustetussa lohisiivuissa väärä päiväys
-
6. heinäkuuta 2023
Suurilta ruokamyrkytysepidemioilta vältyttiin vuonna 2022
-
5. heinäkuuta 2023
Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
-
21. kesäkuuta 2023
Kuppikakkutikkarissa muovisen vierasesineen riski
-
20. kesäkuuta 2023
Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia: tässä ovat pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2023
-
20. kesäkuuta 2023
Pohjoismaiset ravitsemussuositukset pohjana suomalaisille suosituksille – päivitystyö käynnistyy
-
19. kesäkuuta 2023
Pata-aineksissa riski metallinpaloista
-
19. kesäkuuta 2023
Makaronilaatikossa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Pastatuotteissa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Activia mansikkajogurtti - ilman lisättyä sokeria
-
14. kesäkuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
-
13. kesäkuuta 2023
Elintarvikeketjun rikoksia torjutaan yhteistyönä – rajat ylittävä tavaraliikenne pilottikohteena
-
8. kesäkuuta 2023
Pinaattisessa tuorepastassa metalliriski
-
7. kesäkuuta 2023
Vitamiinien ja kivennäisaineiden UL-arvoja arvioidaan uudelleen
-
6. kesäkuuta 2023
Pakastepinaatissa metalliriski
-
1. kesäkuuta 2023
Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julki 20. kesäkuuta
-
12. toukokuuta 2023
Aamiaisleivissä vierasesineriski
-
9. toukokuuta 2023
Makeispusseissa metalliriski
-
9. toukokuuta 2023
Ilmoittaudu kala-alan koulutukseen 1.6.2023
-
28. huhtikuuta 2023
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022
-
27. huhtikuuta 2023
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
-
25. huhtikuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Simojärven muikku -nimisuojahakemuksen
-
24. huhtikuuta 2023
Uusi ohje eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä
-
18. huhtikuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikealan sairastumis- ja haittaepäilyilmoitukset voi nyt tehdä verkossa
-
18. huhtikuuta 2023
Kuuluuhan yrityksesi elintarvikevalvontaan?
-
17. huhtikuuta 2023
Uusi ohje ravintolisien suoramyyntiä ja verkostomarkkinointia harjoittaville
-
11. huhtikuuta 2023
Antipastolajitelmaa ollut myynnissä vanhalla päiväyksellä
-
6. huhtikuuta 2023
Maissinjyvissä hometoksiinia
-
3. huhtikuuta 2023
Kanapizzassa todettu listeriaa
-
29. maaliskuuta 2023
Tattarisuurimoissa gluteenia
-
27. maaliskuuta 2023
Lasten kaurapatukoissa hometoksiinia
-
24. maaliskuuta 2023
Hunajan väärennysepäilyjä Euroopan markkinoilla
-
23. maaliskuuta 2023
Tukehtumisvaara hyytelömakeisista
-
21. maaliskuuta 2023
Mistä elintarvikkeista norovirus voi tarttua?
-
20. maaliskuuta 2023
Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?
-
20. maaliskuuta 2023
Elintarvikealan sairastumis- ja haittaepäilyilmoitukset voi nyt tehdä verkossa
-
7. maaliskuuta 2023
Sairaalapotilaiden ravitsemustilan arvioinnissa on puutteita – uudistettu ravitsemushoidon suositus tehostaa hoitoa
-
24. helmikuuta 2023
Pistaasipähkinöissä todettu hometoksiinia
-
21. helmikuuta 2023
Simojärven muikku halutaan nimisuojata
-
20. helmikuuta 2023
Proteiinipirtelöissä laatupoikkeama; tuote voi pilaantua ennenaikaisesti
-
20. helmikuuta 2023
Salamissa todettu salmonellaa
-
16. helmikuuta 2023
Paahdetuissa kanalastuissa virhe pakkausmerkinnöissä
-
15. helmikuuta 2023
Hyönteisiä on hyväksytty elintarvikekäyttöön – tiedänkö mitä syön vai lisätäänkö hyönteisiä ruokaani tietämättäni?
-
14. helmikuuta 2023
Ruokaketjun uutiskirje: Varautumisohjeita säteilyvaaratilanteeseen
-
9. helmikuuta 2023
Kuivatuissa retkiaterioissa vehnä ja kananmuna mainitsematta
-
9. helmikuuta 2023
Elintarvike- ja rehualan toimija – säteilyvaaratilanteeseen kannattaa varautua etukäteen
-
7. helmikuuta 2023
Enimmäismääriä luontaisille kasvitoksiineille tietyissä elintarvikkeissa
-
6. helmikuuta 2023
Kalapuikoissa metalliriski
-
24. tammikuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Savolainen talkkuna -nimisuojahakemuksen
-
17. tammikuuta 2023
Amissa Oy:n 19.12.2022 jälkeen valmistetut tuotteet poistetaan markkinoilta
-
11. tammikuuta 2023
Elintarvikkeiden PFAS-yhdisteiden pitoisuuksia aletaan tutkia Suomessa enemmän
-
22. joulukuuta 2022
Kahdessa pelmenissä todettu ilmoittamatonta selleriä (allergeenivaara)
-
21. joulukuuta 2022
Ruokavirasto jatkaa elintarvikkeiden pakkausmerkintähelpotuksia huhtikuun 2023 loppuun
-
21. joulukuuta 2022
Mantelikakussa metalliriski
-
20. joulukuuta 2022
Vihreäteeuutteiden käyttöä rajoitetaan elintarvikkeissa
-
19. joulukuuta 2022
Lasten maitopohjaisessa vieroitusvalmisteessa laatupoikkeama
-
14. joulukuuta 2022
Piirakkavuoasta siirtyy liikaa metalleja
-
14. joulukuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirje: Varautumisohjeita lyhyeen sähkökatkoon
-
13. joulukuuta 2022
Hyvä hygienia turvaa jouluherkut
-
12. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia (tiedote päivitetty 12.12.2022)
-
8. joulukuuta 2022
Elintarvikkeiden vierasaineita ja jäämiä valvotaan omissa ohjelmissaan vuonna 2023
-
1. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyissä tuotteissa gluteenia
-
1. joulukuuta 2022
Elintarvikekaupan muovikasseista ei saa siirtyä elintarvikkeisiin haitallisia aineita
-
30. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia
-
30. marraskuuta 2022
Miten varautua lyhyeen sähkökatkoon elintarvikekaupassa ja ammattikeittiössä?
-
29. marraskuuta 2022
Suomen markkinoilta poistettiin hyväksymätöntä bambukuitua sisältäviä muoviastioita
-
22. marraskuuta 2022
Tullin ruokakoirat paljastivat 80 kiloa määräystenvastaisia lihatuotteita
-
18. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä maissitortillassa gluteenia
-
18. marraskuuta 2022
Jäätelöissä ja makeisissa matriinia
-
18. marraskuuta 2022
Savolaiselle talkkunalle haetaan nimisuojaa
-
17. marraskuuta 2022
Vegaanisessa dippikastikkeessa korkea lyijy- ja kromipitoisuus
-
17. marraskuuta 2022
Tuoreiden marjojen alkuperämaan väärentämistä selvitettiin tehovalvonnalla
-
15. marraskuuta 2022
Soijattomaksi ilmoitettu ”Muu Jauhismuru” sisältää soijaa
-
15. marraskuuta 2022
Tullin tehovalvonnassa mausteista ei löytynyt elintarvikepetoksia – eriä hylättiin kemikaalijäämien ja salmonellan takia
-
11. marraskuuta 2022
Kalamurekepihveissä mahdollinen listeriariski
-
10. marraskuuta 2022
Yhteistyö avainasemassa elintarvikepetosten paljastamisessa
-
9. marraskuuta 2022
Makeispussin merkinnöistä puuttuu hasselpähkinä ja manteli
-
9. marraskuuta 2022
Riistan lihaa kuluttajille
-
8. marraskuuta 2022
Ilmoita uusista painonhallintaan tarkoitetuista ruokavalionkorvikkeista Ruokavirastoon
-
18. lokakuuta 2022
Ruoan alkuperä ja hinta tärkeitä suomalaisille
-
13. lokakuuta 2022
Paahdetut ja kuorrutetut mantelit saattaa sisältää metallia
-
11. lokakuuta 2022
Lue elintarvikeuutisia uusimmasta Ruokaketjun uutiskirjeestä
-
6. lokakuuta 2022
Nakkipakkauksessa virheellinen päiväysmerkintä
-
29. syyskuuta 2022
Aito saunapalvikinkku on Suomen kolmastoista nimisuojattu tuote
-
29. syyskuuta 2022
Linssipihvi-annosruuan ainesosaluettelosta puuttuu vehnä
-
26. syyskuuta 2022
Vaniljajäätelössä jäämiä 2-kloorietanolista
-
21. syyskuuta 2022
Ravintolisissä matriinia
-
19. syyskuuta 2022
Kauravälipaloissa mahdollinen säilyvyysongelma
-
15. syyskuuta 2022
Marjakeitot ja smoothiet saattavat sisältää gluteenittoman kauran jäämiä
-
14. syyskuuta 2022
Uusi tuote tapaukseen ”vuohenjuusto saattaa sisältää metallia”
-
13. syyskuuta 2022
Nielemishäiriöisille tarkoitetussa ravintovalmisteessa laatupoikkeama
-
12. syyskuuta 2022
Vuohenjuusto saattaa sisältää metallia
-
9. syyskuuta 2022
Vegenugettierä poistetaan myynnistä varotoimenpiteenä
-
6. syyskuuta 2022
Kauravälipaloissa hometta
-
5. syyskuuta 2022
Salmiakinmakuisessa D-vitamiinitabletissa matriinia
-
2. syyskuuta 2022
Vegaaninen passionhedelmäjälkiruoka saattaa sisältää pähkinää
-
24. elokuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheena muuan muassa elintarviketurvallisuus Suomessa
-
22. elokuuta 2022
Myslissä ilmoittamatonta maitoa ja pähkinää
-
18. elokuuta 2022
Kasvipohjainen ruuanvalmistustuote pilaantuu ennen päiväystä
-
9. elokuuta 2022
Äidinmaidonkorvikkeessa laatupoikkeama
-
9. elokuuta 2022
Härkäpaputuotteessa listeriaa
-
28. heinäkuuta 2022
Takaisinveto laajenee: luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja
-
27. heinäkuuta 2022
Gluteenia härkäpapupyöryköissä
-
26. heinäkuuta 2022
Luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja
-
21. heinäkuuta 2022
Gluteenia hummuspyöryköissä
-
12. heinäkuuta 2022
Vaniljajäätelössä jäämiä etyleenioksidista
-
8. heinäkuuta 2022
Viherjauheessa salmonellaa
-
1. heinäkuuta 2022
Näin huolehdit omavalvonnasta ravintolassa
-
28. kesäkuuta 2022
Mehussa hyväksymätön uuselintarvikeainesosa
-
28. kesäkuuta 2022
Proteiinipatukka saattaa sisältää muovinpaloja
-
21. kesäkuuta 2022
Elintarviketurvallisuus Suomessa kehittyy hyvällä yhteistyöllä
-
21. kesäkuuta 2022
Kahdessa pippurituotteessa PAH-ylitys
-
20. kesäkuuta 2022
Lihatuotteita poistetaan markkinoilta
-
15. kesäkuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheena muuan muassa suolan määrän vähentäminen elintarvikkeissa
-
13. kesäkuuta 2022
Grillimakkara saattaa sisältää virheellisesti juustoa
-
31. toukokuuta 2022
Luomumansikkahillossa mahdollisesti muovinpaloja
-
23. toukokuuta 2022
Suolan määrää elintarvikkeissa pitää edelleen vähentää
-
18. toukokuuta 2022
Viikon visaiset: Milloin juuston tapaan käytettävää tuotetta saa markkinoida kreikkalaiseksi?
-
17. toukokuuta 2022
Ruokavirasto ja EFSA kampanjoivat kuluttajille elintarviketurvallisuudesta
-
3. toukokuuta 2022
Tomaattikeitossa mahdollisesti muovinpaloja
-
2. toukokuuta 2022
Tuorekulho-valmisateriassa puuttuvia allergeenimerkintöjä
-
28. huhtikuuta 2022
HK Lihapyörykät ja muusi -valmisateriassa puuttuva allergeenimerkintä
-
14. huhtikuuta 2022
Pitkäjyväisessä riisissä kasvinsuojeluainejäämää
-
13. huhtikuuta 2022
Turvallisten Kinder-munien valmistusmaa on selvitettävissä
-
13. huhtikuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheina muuan muassa pakkausmerkintähelpotukset ja luomusertifikaatti
-
9. huhtikuuta 2022
Kinder-tuotteiden takaisinveto laajenee
-
8. huhtikuuta 2022
Atria Ateriasalaatti Kana-Texmex väärässä rasiassa
-
7. huhtikuuta 2022
Kinder-tuotteiden takaisinveto
-
6. huhtikuuta 2022
Versosalaatissa listeriariski
-
1. huhtikuuta 2022
Ravintolisissä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
28. maaliskuuta 2022
Naudanlihasuikaleissa salmonellaepäily
-
28. maaliskuuta 2022
Ruokavirasto ohjeistaa laidunteurastuksesta
-
24. maaliskuuta 2022
Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin Ukrainan sodan aikana
-
21. maaliskuuta 2022
Kaurajuomassa mikrobiologinen virhe
-
21. maaliskuuta 2022
Välipalapatukoiden pähkinöissä hometoksiinia
-
18. maaliskuuta 2022
Täysjyväriisissä kasvinsuojeluainejäämiä
-
14. maaliskuuta 2022
Terveyttä edistävä ruoka – tärkeä osa vaikuttavaa hoitoa
-
11. maaliskuuta 2022
Ravitsemushoitosuositus uudistettu – luonnos nyt julkisesti kommentoitavana
-
28. helmikuuta 2022
Broilerin fileesuikaleessa vierasesineriski
-
24. helmikuuta 2022
Pähkinäsekoituksissa hometoksiinia
-
24. helmikuuta 2022
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi edelleen vuonna 2021
-
18. helmikuuta 2022
Kunnan valvomilta elintarvikeyrityksiltä peritään valvonnasta perusmaksua vuonna 2022
-
17. helmikuuta 2022
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
16. helmikuuta 2022
Ruokaketjun uutiskirje nyt myös ruotsiksi
-
15. helmikuuta 2022
Kasvispyöryköissä vierasesinevaara
-
15. helmikuuta 2022
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
15. helmikuuta 2022
Rainbow basmatiriisissä hometoksiinia
-
2. helmikuuta 2022
Ravitsemussitoumus on oivallinen vastuullisuustyökalu ruoka-alan toimijoille
-
1. helmikuuta 2022
Hygieniapassilla turvallista ruokaa jo 20 vuotta
-
21. tammikuuta 2022
Titaanidioksidin käyttö elintarvikelisäaineena kielletään
-
20. tammikuuta 2022
Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositus käytäntöön
-
18. tammikuuta 2022
Huoltovarmuuskeskus: Säteilyvaaratilanteen jälkivaiheeseen kaivataan selkeitä toimintaohjeita
-
14. tammikuuta 2022
Työkaluja ravitsemusterveyden edistämiseen uusilla hyvinvointialueilla
-
12. tammikuuta 2022
Ruokavirasto ja Tukes testauttivat pikkulasten muovisia juomapulloja – yksi juomapullo kymmenestä testatusta todettiin vaaralliseksi
-
4. tammikuuta 2022
Norovirus yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa
-
26. marraskuuta 2021
Yrtit ja mausteet väärennösepäilyjen kohteena
-
4. marraskuuta 2021
Ruokaviraston määräys koskien tiettyjen eläinperäisten elintarvikkeiden sisämarkkinatuontilmoituksia
-
4. marraskuuta 2021
Kunnan valvomilta elintarvikeyrityksiltä peritään valvonnasta perusmaksua vuonna 2022
-
13. lokakuuta 2021
Etyleenioksidin jäämille enimmäismäärät elintarvikkeissa
-
13. lokakuuta 2021
Monipuolisia kasvisruokia ja hävikkiruoan myyntiä – kestävä kehitys keskiössä uudessa korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuosituksessa
-
7. lokakuuta 2021
Ruokaviraston määräys elintarvikevalvonnan valvontatiedoista päivitetty
-
23. syyskuuta 2021
Euroopan komissio ehdottaa titaanidioksidin kieltämistä elintarvikelisäaineena odotettua nopeammalla aikataululla
-
23. syyskuuta 2021
Kasviperäisten terveysväitteiden odotuslista nyt saatavilla
-
14. syyskuuta 2021
Hyvinvointia ja opiskelukykyä ruokailusta – korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus
-
27. elokuuta 2021
Ruokaketjun uutiskirje: Uutisia muun muassa kontaktimateriaaleista ja viennin todistusohjeesta
-
27. elokuuta 2021
Bambua sisältävien muovituotteiden tehovalvonta käynnistyy – tavoitteena poistaa turvallisuusmääräysten vastaiset tuotteet markkinoilta
-
13. elokuuta 2021
Koronavirus ei tartu elintarvikkeista
-
12. elokuuta 2021
Ravitsemussitoumus-toimintamallia arvioidaan – vastaa kyselyyn ja vaikuta!
-
26. heinäkuuta 2021
Rapukausi jatkuu
-
14. heinäkuuta 2021
Rapukausi alkaa heinäkuussa
-
7. heinäkuuta 2021
Paista jauhelihapihvit läpikypsiksi
-
23. kesäkuuta 2021
Elintarviketurvallisuus Suomessa hyvällä tasolla
-
16. kesäkuuta 2021
Mansikan alkuperämaa pitää aina merkitä
-
12. toukokuuta 2021
VRN:n blogi: Pohjoismaiset ravitsemussuositukset uudistuvat
-
7. toukokuuta 2021
Titaanidioksidin käyttö elintarvikelisäaineena tullaan kieltämään
-
21. huhtikuuta 2021
Uusi elintarvikelaki sujuvoittaa elintarvikevalvontaa
-
4. maaliskuuta 2021
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä jatkoi kasvuaan vuonna 2020
-
16. helmikuuta 2021
Elintarvikevalvonnassa painotetaan puhtaanapitoa ja markkinoinnin valvontaa vuonna 2021
-
3. helmikuuta 2021
VRN ja THL: Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on koronataudin ehkäisyssä oleellisempaa kuin yksittäiset ravintolisät
-
12. tammikuuta 2021
Hyväksymättömiä kasvikuituja sisältävien muovisten astioiden ja keittiötarvikkeiden takaisinvedot
-
4. joulukuuta 2020
Luomuelintarvikkeiden suomenkieliseen tuotantopaikkamerkintään muutoksia
-
25. marraskuuta 2020
Bambukuitua tai muita hyväksymättömiä kasvikuituja sisältävien muovisten elintarvikekontaktimateriaalien maahantuonti ja myynti ei ole sallittua
-
19. marraskuuta 2020
Elintarvikelain vaatimia ilmoituksia voi nyt tehdä verkossa
-
18. marraskuuta 2020
Pääjohtaja Markku Tervahaudasta Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja
-
19. lokakuuta 2020
Uudistetut ruokailusuositukset korkeakouluopiskelijoille – kommentoi luonnosta