29. juli 2025
Allergenfara i kosttillskott (ägg)
23. juli 2025
Risk för salmonella i choklad
11. juli 2025
Köttbullar kan innehålla benfragment
3. juli 2025
Meddelande till personer med mjölkallergi: Förpackning med vanlig grillkorv kan innehålla korv som innehåller ost
26. juni 2025
Korrekta svar gavs till deltagarna i hygienpasstester - översättaren dömdes för bedrägeri
26. juni 2025
Oanmält mjölkprotein i såspåse i matportion
24. juni 2025
Ökning i återkallelser av livsmedel 2024
17. juni 2025
Livsmedelssäkerheten i Finland har förblivit på en god nivå
9. juni 2025
Instruktioner för säker användning av paranötter och ostron
26. maj 2025
Behandlingsanvisningar av stenmurklor förblir oförändrade
15. maj 2025
Risk för förorening på grund av fel i tillverkningen av majs i konservburk
9. maj 2025
Överstiget gränsvärde av aflatoxin i kryddbelagda jordnötter
9. maj 2025
Allergenrisk (vete, spelt, råg, äpple och päron) i havrevälling för barn
7. maj 2025
Meddelande till personer med senapsallergi: Rester av senap i kryddblandningar
7. maj 2025
Meddelande till personer med senapsallergi: Rester av senap i köttbuljongpulver
7. maj 2025
Många maträtter kan vara en risk om hygienen ger vika – Livsmedelsverket påminner om vikten av god kökshygien
5. maj 2025
Meddelande till personer med senapsallergi: Rester av senap i kycklingsoppa
25. april 2025
Oanmält mjölkprotein i havrekex
15. april 2025
Rekommenderas inte att äta mycket av stenmurklor
14. april 2025
Överskridning med okratoxin i Piltti-barnmatsmåltider
14. april 2025
Eventuella bitar av auberginestjälkar i barnmatsburkar
10. april 2025
Livsmedelstillsatser får inte användas i kosttillskott avsedda för spädbarn och småbarn
9. april 2025
Rekommendation: Ät ostron endast upphettade
8. april 2025
Två återkallelser av Lidl på grund av misstanke om salmonella
3. april 2025
Risk för små stenar i chokladkakorna
1. april 2025
Risgrynsgröt kan innehålla gluten
1. april 2025
Risk för salmonella i snacksprodukter
27. mars 2025
Risk för salmonella i solrosfrön
27. mars 2025
Risk för salmonella i flera produkter som innehåller solrosfrön
26. mars 2025
Behöver du ett hygienpass - Öva dig på de nya modelltestfrågorna
24. mars 2025
Risk för aflatoxin i sojastrimlor
14. mars 2025
Intresserad av resultaten av livsmedelstillsynen i Finland - använd öppen information
11. mars 2025
Mögel i protein-blåbärskvarg
4. mars 2025
Från stekhäll kan metaller överföras till maten
28. februari 2025
Misstanke om salmonella i ägg
21. februari 2025
Allergenrisk i wok-grönsaksblandning (ägg och senap)
17. februari 2025
Annan produkt i en barnmatsburk, allergenrisk (selleri)
5. februari 2025
Eventuell hälsofara med chokladöverdragen minipretzel
28. januari 2025
Annan produkt i en barnmatsburk, allergenrisk (mjölk och ägg)
23. januari 2025
Fel i allergenmärkningen på vitlökssås (mjölk eller mjölkprotein, ägg)
20. januari 2025
Risk för salmonella i tahini och halva
14. januari 2025
Allergenfel i energidryck (mjölk eller mjölkprotein)
20. december 2024
Risk för salmonella i falafel wrap
20. december 2024
Risk för salmonella i Vegepatong
20. december 2024
Risk för salmonella i fetabulgursallad
17. december 2024
Choklad som sålts utan tillstånd med ett annat varumärke kan innehålla ägg
13. december 2024
Smakfel och eventuellt hållbarhetsproblem i ett parti vitlöksmajonnäs
10. december 2024
Smakfel i julkalendrar
2. december 2024
En annan produkt i kexförpackning
29. november 2024
Annan produkt i mikromåltid
27. november 2024
Hållbar hälsa från maten – nationella näringsrekommendationer
26. november 2024
Risk för metallbitar i fryst pizza
22. november 2024
Risk för metalltrådar i potatissallad
13. november 2024
Icke godkänt nytt livsmedel som ingrediens i kosttillskott
5. november 2024
Risk för salmonella i djupfryst anka
4. november 2024
Kolla in de förnyade Oiva-rapporterna
4. november 2024
Listeria i skorpskinka
29. oktober 2024
Säkerhetsrisk i Moomin-slickepinnar
17. oktober 2024
Risk för glas i konserverade jalapeñoskivor
7. oktober 2024
Aioli-såsförpackning saknar inhemska märkningar; allergenrisk
18. september 2024
Salmonella i vakuumförpackad biff av nötytterfilé
16. september 2024
Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk
9. september 2024
Risk för metallbitar i salmiakgodis
6. september 2024
Varning: Olagliga frön av genetiskt modifierade tomater saluförs
2. september 2024
Fel dressingspåse i kycklingsallad; allergenrisk
27. augusti 2024
Återkallelse av hönsägg: salmonella har konstaterats på produktionsenhet
2. augusti 2024
Risk för plastbitar i fiskbullar
1. augusti 2024
Risk för mögel i bröd
19. juli 2024
Kosttillskotten ska bli säkrare i EU
17. juli 2024
Risk för plastbitar i chokladkakor
17. juli 2024
Salmonellarisk i sesamfröpastan tahini
15. juli 2024
Nya partier dras tillbaka från försäljning - Salmonella i salladsfröprodukterna och aflatoxiner i jordnötterna
11. juli 2024
Livsmedelssäkerheten i Finland är på en god nivå
4. juli 2024
Att äta en stor mängd extremt kryddstark mat på en gång är inte vettigt
28. juni 2024
Se upp för sprängörten
19. juni 2024
Korrekta svar gavs till deltagarna i hygienpasstester - Översättningsbyråns ägare dömd för grovt bedrägeri och för grov förfalskning
18. juni 2024
Risk för främmande platsföremål i talkkunamjöl
17. juni 2024
Risk för främmande föremål i metall i slickepinnar
27. maj 2024
Misstanke om metallbitar i mousseprodukter
17. maj 2024
Hygienpasset ändras i juni – fullständigt namn och personbeteckning på passet
16. maj 2024
Del av sötsaksprodukt kan lossna
10. maj 2024
Allergenrisk i chokladkakor
6. maj 2024
Odeklarerad mjölk i dippsås
23. april 2024
Sulfit nämns inte i ingrediensförteckningen för potatissnacks
23. april 2024
Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte minska år 2023
11. april 2024
Redan 1,5 miljoner hygienpass i Finland
28. mars 2024
Återkallelsen utvidgas ytterligare: Kotivara återkallar fler medvurstpartier
27. mars 2024
En stor del av hepatit E-infektionerna härstammar sannolikt från medwurst
26. mars 2024
Bristfällig värmebehandling av varmrökt lax
26. mars 2024
PFAS-halterna i ekologiska ägg har klart minskat – i de senaste undersökningarna följde alla proverna bestämmelserna
21. mars 2024
Allergenfel i Kanakorma-måltiden
21. mars 2024
Sallad med rökt fisk i förpackningar för räksallad
13. mars 2024
Återkallelsen utvidgas: Kotivara återkallar mera medvurstpartier från försäljning
13. mars 2024
Enterobakterier i mangoyoghurt i en liters förpackning
11. mars 2024
Allergenrisk i chokladkoladragé på grund av vete
8. mars 2024
Återkallelse av smoothier fortsätter vidare
8. mars 2024
Återkallelse av smoothier fortsätter
8. mars 2024
Sambandet mellan insjuknanden och hepatit E-virus som konstaterats i medvurst utreds
8. mars 2024
Kotivara återkallar medvurstpartier från försäljning
7. mars 2024
Mögeltoxin i råvaran för smoothiedryck
22. februari 2024
Risk för metall i choklad-nougatkex
20. februari 2024
Misstanke om metallflis i chokladkex
19. februari 2024
Misstanke om metallflis i tre kexprodukter
13. februari 2024
Eventuell risk för blötdjursallergiker i två portioner
13. februari 2024
Norovirus fortfarande den vanligaste orsaken till matförgiftning i Finland
9. februari 2024
Den nya handboken om näringspåståenden och hälsopåståenden styr användningen av påståenden i marknadsföringen av livsmedel
7. februari 2024
Oanmält mjölkprotein i utflyktsmåltid
2. februari 2024
Risk för metallföremål i Mango Chia-pudding
29. januari 2024
Allergenrisk i mikromåltid på grund av förpackningsförväxling (mjölk)
22. januari 2024
Återkallelse av gojibären dras tillbaka
11. januari 2024
Okratoxin i fikon och salmonellamisstanke i goji-bär
9. januari 2024
Ny märkning på shoppingkassar som säljs i matbutiker
4. januari 2024
I energidrycken finns ett färgämne som inte är godkänt inom EU
29. december 2023
Felaktig ingrediensförteckning på Coleslaw-sallad
19. december 2023
Glutenfria mjölmixer kan innehålla oanmäld allergen (senap)
18. december 2023
För mycket aflatoxin i råvara för fikonsylt
11. december 2023
Oklar allergenmärkning i julkalender
7. december 2023
Mikrobfynd i groddsallader
7. december 2023
Salmonella i frysta hallon
4. december 2023
Satu Jyväkorpi tillträder som generalsekreterare för Statens näringsdelegation
1. december 2023
Kvävningsrisk för gelégodis på marknaden igen
30. november 2023
Glutenfria kex kan innehålla oanmäld allergen (mjölk)
15. november 2023
Orsaken till den omfattande matförgiftningsepidemin i S:t Michel håller på att klarna
7. november 2023
Rester av bekämpningsmedel i oskalade sesamfrön
6. november 2023
Chokladstänger innehåller eventuellt smörjmedel
6. november 2023
Felaktig ingrediensförteckning på svampsallad
1. november 2023
Salmonella också i osaltade pistaschnötter
30. oktober 2023
Växtbaserade nuggetar innehåller oanmäld gluten
25. oktober 2023
Salmonella i pistaschnötter
24. oktober 2023
Oanmäld selleri i kryddor
11. oktober 2023
För mycket okratoxin i fruktstänger
3. oktober 2023
Den misstänkte sålde hundratals falska hygienpass
2. oktober 2023
Misstanke om salmonella i groddar
27. september 2023
Anteckningar på finska och svenska saknas för puffat ris
25. september 2023
Bakterieobservation i ostdipp
18. september 2023
Ingen orsak har hittats till den omfattande matförgiftningsepidemin – utredningsarbetet fortsätter
1. augusti 2023
Fel på havredrycksförpackning / allergenrisk
28. juli 2023
Risk för plastbitar i frysta bär
14. juli 2023
Felaktigt datum på kallrökt laxskivor
7. juli 2023
Stora matförgiftningsepidemier kunde undvikas 2022
5. juli 2023
Livsmedelssäkerheten i Finland har hållits på en god nivå
22. juni 2023
Risk för främmande plastföremål i cupcakeslickepinne
20. juni 2023
Risk för metallbitar i grytingredienser
20. juni 2023
Risk för metallbitar i pastaprodukter
20. juni 2023
Risk för metallbitar i makaronilåda
20. juni 2023
Mindre kött, mer växtbaserat: Här kommer de Nordiskanäringsrekommendationerna 2023
16. juni 2023
Activia jordgubbsyoghurt –utan tillsatt socker
9. juni 2023
Risk för metall i färsk pasta med spenat
7. juni 2023
Metallrisk i djupfryst spenat
12. maj 2023
Risk för främmande föremål i frukostbröd
11. maj 2023
Risk för metall i godispåsar
2. maj 2023
Antalet återkallelser av livsmedel minskade år 2022
27. april 2023
Oivahymy har säkerställt livsmedelssäkerheten i 10 år
11. april 2023
Antipastosortiment med gammalt datum har funnits till salu
3. april 2023
Listeria har påträffats i kycklingpizza
29. mars 2023
Gluten i helt bovete
28. mars 2023
Mögeltoxiner i havrestänger för barn
23. mars 2023
Kvävningsrisk av gelégodis
21. mars 2023
Från vilken typ av livsmedel kan en norovirussmitta överföras?
20. mars 2023
Misstänker du att du har fått en matförgiftning? Har du observerat en avvikande lukt i hushållsvattnet?
7. mars 2023
Brister i bedömningen av sjukhuspatienters näringsstatus – förnyad rekommendation om nutritionsbehandling effektiverar vården
21. februari 2023
Kvalitetsavvikelse i proteinshakes; produkten kan fördärvas i förtid
21. februari 2023
Salmonella har konstaterats i salami
6. februari 2023
Risk för metall i fiskpinnar
19. januari 2023
Produkter som tillverkats av Amissa Oy efter den 19 december 2022 dras tillbaka från marknaden
11. januari 2023
Halterna av PFAS-föreningar i livsmedel börjar undersökas mer i Finland
27. december 2022
Livsmedelsverket kommer att förlänga lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel till den 30 april 2023
22. december 2022
Risk för metall i mandelkaka
22. december 2022
Två slag av pelmeni har konstaterats innehålla selleri som inte angetts i märkningarna (allergenfara)
21. december 2022
Kvalitetsavvikelse i mjölkbaserad tillskottsnäring för barn
15. december 2022
Pajform ger ifrån sig för stora mängder metaller
13. december 2022
God hygien garanterar att julmaten är säker
12. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt (uppdaterad 12.12.2022)
7. december 2022
Gluten i produkter som säljs som glutenfria
1. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt
29. november 2022
Plastkärl som innehöll icke-godkänd bambufiber togs bort från marknaden i Finland
22. november 2022
Tullens mathundar avslöjade 80 kilo köttprodukter som stred mot bestämmelserna
21. november 2022
Gluten i majstortilla som sålts som glutenfri
18. november 2022
”Muu Jauhismuru” som angetts vara sojafri innehåller soja
17. november 2022
Förfalskning av ursprungslandet för färska bär utreddes genom intensifierad tillsyn
15. november 2022
Inga livsmedelsbedrägerier upptäcktes vid Tullens intensivövervakning av kryddor – partier avvisades på grund av kemikalierester och salmonella
14. november 2022
Eventuell risk för listeria i fiskfärsbiffar
10. november 2022
Godispåse saknar märkningar om hasselnöt och mandel
10. november 2022
Samarbete i nyckelposition vid avslöjande av livsmedelsbedrägerier
19. oktober 2022
Livsmedlens ursprung och pris är viktiga för finländarna
14. oktober 2022
Rostade och dragerade mandlar kan innehålla metall
6. oktober 2022
Fel datummärkning på förpackning med knackkorv
29. september 2022
Vete saknas i ingrediensförteckningen på matportionen Linsbiff
27. september 2022
Rester av 2-kloretanol i vaniljglass
22. september 2022
Kosttillskott innehåller matrin
20. september 2022
Eventuellt hållbarhetsproblem i havremellanmål
16. september 2022
Ny produkt i fallet ”getost kan innehålla metall”
16. september 2022
Bärsoppor och smoothies kan innehålla rester av glutenfri havre
13. september 2022
Kvalitetsavvikelse i näringspreparat avsett för personer med sväljningssvårigheter
13. september 2022
Getost kan innehålla metall
13. september 2022
Vegenuggets återkallas från handeln som försiktighetsåtgärd
7. september 2022
Mögel i havremellanmål produkt
5. september 2022
Vegansk passionsfruktsdessert kan innehålla nötter
5. september 2022
D-vitamintablett innehåller matrin
22. augusti 2022
Allergenmärkningar saknas på Müsli
- Första sidan
- Livsmedel
- Instruktioner för konsumenter
- Alla nyheter för konsumenter