-
23. september 2024
Anvisning gällande de särskilda salmonellagarantierna har uppdaterats
-
16. september 2024
Forskning: Det är en bra idé att äta inhemsk fisk
-
16. september 2024
Fiskartspecifika undantag läggs till i rekommendationen om säker användning av fisk
-
10. september 2024
En ny version av listeriaanvisning för storkök har publicerats
-
27. augusti 2024
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Livsmedelssäkerheten i Finland är på en god nivå
-
26. augusti 2024
Undersökning: Den nationella salmonellakontrollen skyddar konsumenterna
-
15. augusti 2024
Risk för salmonella i salladsblandningar
-
14. augusti 2024
Användning av rökaromer i livsmedel förbjuds
-
19. juli 2024
Kosttillskotten ska bli säkrare i EU
-
11. juli 2024
Livsmedelssäkerheten i Finland är på en god nivå
-
9. juli 2024
Ett prov från en hönsgård bekräftades vara kontaminerat i laboratoriet via helgenomsekvensering
-
8. juli 2024
Korrigeringar vid behandlingen av salmonellaprover bör göras - laboratoriet följde lagstiftningen
-
4. juli 2024
Att äta en stor mängd extremt kryddstark mat på en gång är inte vettigt
-
26. juni 2024
Livsmedelsverket godkände namnskyddsansökan för Aitoo perunarieska
-
19. juni 2024
Korrekta svar gavs till deltagarna i hygienpasstester - Översättningsbyråns ägare dömd för grovt bedrägeri och för grov förfalskning
-
11. juni 2024
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte minska år 2023
-
31. maj 2024
Den ekologiska produktionen är under kontroll
-
23. maj 2024
Aitoo perunarieskas ansökan om namnskydd baserar sig på särskild kvalitet
-
17. maj 2024
Hygienpasset ändras i juni – fullständigt namn och personbeteckning på passet
-
23. april 2024
Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte minska år 2023
-
16. april 2024
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Utbildning och evenemang för livsmedelsexportörer
-
16. april 2024
Den genomsnittliga bärskörden och bristen på utländska plockare minskade marknaden för vilda bär kraftigt 2023
-
12. april 2024
Livsmedelsverket har godkänt namnskyddsansökan för namnet Savolainen mustikkakukko
-
11. april 2024
Redan 1,5 miljoner hygienpass i Finland
-
28. mars 2024
Återkallelsen utvidgas ytterligare: Kotivara återkallar fler medvurstpartier
-
27. mars 2024
En stor del av hepatit E-infektionerna härstammar sannolikt från medwurst
-
26. mars 2024
PFAS-halterna i ekologiska ägg har klart minskat – i de senaste undersökningarna följde alla proverna bestämmelserna
-
8. mars 2024
Sambandet mellan insjuknanden och hepatit E-virus som konstaterats i medvurst utreds
-
22. februari 2024
Risk för metall i choklad-nougatkex
-
20. februari 2024
Misstanke om metallflis i chokladkex
-
13. februari 2024
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ny och uppdaterad vägledning för livsmedelssektorn
-
13. februari 2024
Norovirus fortfarande den vanligaste orsaken till matförgiftning i Finland
-
12. februari 2024
Nya livsmedel övervakas också på restauranger
-
9. februari 2024
Den nya handboken om näringspåståenden och hälsopåståenden styr användningen av påståenden i marknadsföringen av livsmedel
-
1. februari 2024
Namnskydd söks för Savolainen mustikkakukko
-
1. februari 2024
Livsmedelsverket godkände ansökningarna om namnskydd för Pohjalainen leipäjuusto och Kainuun juustoleipä
-
9. januari 2024
Ny märkning på shoppingkassar som säljs i matbutiker
-
9. januari 2024
Observera särskilda krav för import av ekofoder och ekolivsmedel från 1.1.2024
-
29. december 2023
Felaktig ingrediensförteckning på Coleslaw-sallad
-
15. december 2023
Gränskontrollstationerna vid östgränsen är stängda fram till 11 februari 2024
-
15. december 2023
Gränskontrollen av djur, produkter av animaliskt ursprung och växter fungerar i Vaalimaa och Niirala
-
4. december 2023
Satu Jyväkorpi tillträder som generalsekreterare för Statens näringsdelegation
-
28. november 2023
UL-värdet för vitamin B6 halverades – varningsmärkning för kosttillskott med höga halter vitamin B6
-
17. november 2023
Stängningen av gränsövergångar påverkar transporter av djur, animaliska produkter och växter
-
15. november 2023
Orsaken till den omfattande matförgiftningsepidemin i S:t Michel håller på att klarna
-
26. oktober 2023
Livsmedelsverket godkände namnskyddsansökan för Yläsavolainen muurinpohjalettu
-
11. oktober 2023
Vad är nytt inom livsmedelssektorn? Läs livsmedelskedjans nyhetsbrev
-
5. oktober 2023
Du kan kommentera de uppdaterade Oiva-bedömningsanvisningarna i oktober
-
3. oktober 2023
Den misstänkte sålde hundratals falska hygienpass
-
2. oktober 2023
Suonenjoen mansikka är Finlands fjortonde namnskyddade produkt
-
18. september 2023
Ingen orsak har hittats till den omfattande matförgiftningsepidemin – utredningsarbetet fortsätter
-
5. september 2023
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Livsmedelssäkerheten i Finland har hållits på en god nivå
-
30. augusti 2023
Namnskydd söks för Yläsavolainen muurinpohjalettu
-
28. juli 2023
Risk för plastbitar i frysta bär
-
21. juli 2023
För mycket ochratoxin i solrosfrön
-
21. juli 2023
Potatischips saknar finska och svenska förpackningspåskrifter
-
20. juli 2023
För mycket PAH-föreningar i basturökt fläsk
-
7. juli 2023
Stora matförgiftningsepidemier kunde undvikas 2022
-
5. juli 2023
Livsmedelssäkerheten i Finland har hållits på en god nivå
-
20. juni 2023
Mindre kött, mer växtbaserat: Här kommer de Nordiskanäringsrekommendationerna 2023
-
14. juni 2023
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Oivahymy har säkerställt livsmedelssäkerheten i 10 år
-
1. juni 2023
20 juni: Nu lanseras de nya Nordiska Näringsrekommendationerna
-
15. maj 2023
Tillförlitliga mätningar lägger grunden för säkra livsmedel
-
2. maj 2023
Antalet återkallelser av livsmedel minskade år 2022
-
27. april 2023
Oivahymy har säkerställt livsmedelssäkerheten i 10 år
-
25. april 2023
Livsmedelsverket godkände ansökan om namnskydd för Simojärven muikku
-
18. april 2023
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Man kan nu göra anmälningar på nätet om insjuknande och misstanke om olägenheter inom livsmedelsbranschen
-
18. april 2023
Hör ditt företag till livsmedelstillsynen?
-
11. april 2023
Mögeltoxin i majskorn
-
11. april 2023
Antipastosortiment med gammalt datum har funnits till salu
-
27. mars 2023
Misstankar om förfalskning av honung på den europeiska marknaden
-
20. mars 2023
Man kan nu göra anmälningar på nätet om insjuknande och misstanke om olägenheter inom livsmedelsbranschen
-
7. mars 2023
Brister i bedömningen av sjukhuspatienters näringsstatus – förnyad rekommendation om nutritionsbehandling effektiverar vården
-
16. februari 2023
I rostade kycklingflarn fel på märkning
-
14. februari 2023
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Hur förbereder man sig för situationer med strålrisk
-
10. februari 2023
I torkade utflyktsmåltider har ingredienserna vete och ägg inte nämnts
-
9. februari 2023
Livsmedels- och foderföretagare – det lönar sig att ha beredskap inför situationer med strålrisk
-
6. februari 2023
Risk för metall i fiskpinnar
-
24. januari 2023
Livsmedelsverket godkände ansökan om namnskydd för Savolainen talkkuna
-
19. januari 2023
Produkter som tillverkats av Amissa Oy efter den 19 december 2022 dras tillbaka från marknaden
-
11. januari 2023
Halterna av PFAS-föreningar i livsmedel börjar undersökas mer i Finland
-
27. december 2022
Livsmedelsverket kommer att förlänga lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel till den 30 april 2023
-
22. december 2022
Risk för metall i mandelkaka
-
22. december 2022
Två slag av pelmeni har konstaterats innehålla selleri som inte angetts i märkningarna (allergenfara)
-
21. december 2022
Kvalitetsavvikelse i mjölkbaserad tillskottsnäring för barn
-
20. december 2022
Begränsning av extrakt av grönt te i livsmedel
-
15. december 2022
Pajform ger ifrån sig för stora mängder metaller
-
14. december 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Hur förbereder man sig för kortvariga elavbrott
-
13. december 2022
Främmande ämnen och rester i livsmedel övervakas i separata program 2023
-
12. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt (uppdaterad 12.12.2022)
-
7. december 2022
Gluten i produkter som säljs som glutenfria
-
1. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt
-
30. november 2022
Hur förbereder man sig för kortvariga elavbrott i en livsmedelsbutik och ett professionellt kök?
-
29. november 2022
Plastkärl som innehöll icke-godkänd bambufiber togs bort från marknaden i Finland
-
22. november 2022
Tullens mathundar avslöjade 80 kilo köttprodukter som stred mot bestämmelserna
-
21. november 2022
Matrin i sötsaker och glass
-
21. november 2022
Gluten i majstortilla som sålts som glutenfri
-
18. november 2022
”Muu Jauhismuru” som angetts vara sojafri innehåller soja
-
18. november 2022
Hög halt av bly och krom i vegansk dippsås
-
18. november 2022
Namnskydd söks för savolaxisk talkkuna
-
17. november 2022
Förfalskning av ursprungslandet för färska bär utreddes genom intensifierad tillsyn
-
15. november 2022
Inga livsmedelsbedrägerier upptäcktes vid Tullens intensivövervakning av kryddor – partier avvisades på grund av kemikalierester och salmonella
-
14. november 2022
Eventuell risk för listeria i fiskfärsbiffar
-
10. november 2022
Godispåse saknar märkningar om hasselnöt och mandel
-
10. november 2022
Samarbete i nyckelposition vid avslöjande av livsmedelsbedrägerier
-
8. november 2022
Lämna en anmälan till Livsmedelsverket om alla nya kompletta kostersättningar för viktkontroll
-
19. oktober 2022
Livsmedlens ursprung och pris är viktiga för finländarna
-
14. oktober 2022
Rostade och dragerade mandlar kan innehålla metall
-
11. oktober 2022
Läs nyheter i senaste Livsmedelskedjans nyhetsbrevet
-
6. oktober 2022
Fel datummärkning på förpackning med knackkorv
-
22. september 2022
Tillsynen av distansförsäljning – var står vi?
-
24. augusti 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Livsmedelssäkerheten i Finland utvecklas i gott samarbete
-
1. juli 2022
Så här sköter du egenkontroll i restaurangen
-
21. juni 2022
Livsmedelssäkerheten i Finland utvecklas i gott samarbete
-
21. juni 2022
Köttprodukter dras tillbaka från marknaden
-
15. juni 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ämnen bland andra salthalten i livsmedlen måste ytterligare minskas
-
10. juni 2022
Ny samarbetsmodell för bekämpning och övervakning av utnyttjande av utländsk arbetskraft
-
23. maj 2022
Salthalten i livsmedlen måste ytterligare minskas
-
23. maj 2022
Hälsointyg kommer inte att införas för export av växter, livsmedel och andra produkter av animaliskt ursprung till Storbritannien 2022
-
19. maj 2022
Ingen stor förändring i antalet matförgiftningsepidemier år 2021
-
13. april 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ämnen bland andra lättnader i förpackningspåskrifter och ekocertifikat
-
28. mars 2022
Möjligt att ansöka om stöd för privat lagring av griskött
-
24. mars 2022
Livsmedelsverket beviljar lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel under kriget i Ukraina
-
15. mars 2022
Stöden tryggar den inhemska matproduktionen och utvecklar servicen på landsbygden
-
24. februari 2022
Antalet återkallelser av livsmedel ökade ytterligare år 2021
-
18. februari 2022
En grundavgift för tillsyn tas ut av livsmedelsföretag som övervakas av den kommunala tillsynsmyndigheten år 2022
-
16. februari 2022
Livsmedelskedjans nyhetsbrev nu på svenska
-
1. februari 2022
Trygg mat med hygienpass redan under 20 år
-
21. januari 2022
Användning av titandioxid som tillsats i livsmedel förbjuds
-
14. januari 2022
Livsmedelsverket och Tukes har testat dricksflaskor i plast för småbarn – en av tio testade dricksflaskor konstaterades farlig
-
14. december 2021
Traces NT tas i bruk — Utfärdandet av exportlicenser i Traces Classic avslutas 31.12.2021
-
9. december 2021
Blogg: Vad gör ni för mat där på Livsmedelsverket?
-
30. november 2021
Örter och kryddor som föremål för misstänkt förfalskning
-
5. november 2021
En grundavgift för tillsyn tas ut av livsmedelsföretag som övervakas av den kommunala tillsynsmyndigheten år 2022
-
20. oktober 2021
Nya plastprodukter innehållande bambu har återkallats
-
13. oktober 2021
Mångsidig vegetarisk kost och försäljning för att minska matsvinnet – hållbar utveckling i fokus i den nya rekommendationen om måltider för högskolestuderande
-
17. september 2021
Veterinär gränskontroll överbelastad på grund av Brexit
-
16. september 2021
Hälsointyg kommer inte att införas i brittisk export fram till juli 2022
-
16. september 2021
Exportdelen i det nya TRACES-NT-systemet kommer att införas den 1 oktober 2021
-
27. augusti 2021
Intensifierad övervakning av plastprodukter innehållande bambu påbörjas – målet är att de produkter som inte uppfyller säkerhetsföreskrifterna ska avlägsnas från marknaden
-
13. augusti 2021
Coronaviruset smittar inte via livsmedel
-
26. juli 2021
Kräftsäsongen fortsätter
-
22. juli 2021
Återkallelser som gäller etylenoxid ökar – vad är etylenoxid?
-
22. juli 2021
EU-omfattande förfarande för att från marknaden dra tillbaka livsmedel som innehåller etylenoxid
-
14. juli 2021
Kräftsäsongen börjar i juli
-
7. juli 2021
Servera köttfärsbiffarna genomstekta
-
23. juni 2021
Kalakukko kan nu också tillredas laktosfritt
-
18. juni 2021
Nu kan du ansöka elektroniskt om inledande av ett nytt projekt för marknadstillträde
-
18. juni 2021
Nya extra garantier för kött i bruk inom exporten till Uruguay och Kanada
-
16. juni 2021
Märkning om jordgubbarnas ursprungsland måste alltid finnas
-
11. juni 2021
Utvecklingen av en metod för undersökning av förfalskade livsmedel har beviljats finansiering
-
20. maj 2021
Hetta upp utländska frysta bär ordentligt
-
10. maj 2021
Användningen av titandioxid som livsmedelstillsats kommer att förbjudas
-
21. april 2021
Den nya livsmedelslagen gör livsmedelstillsynen smidigare
-
8. april 2021
Näringsinnehållet i glutenfria livsmedel nästan samma som i vanliga produkter – ingen särskild nytta för andra än glutenintoleranta
-
7. april 2021
Ansökan om att bli hygienpasstestare kan lämnas in i maj 2021
-
23. mars 2021
Stöden tryggar den inhemska matproduktionen och sporrar till tillväxt
-
19. mars 2021
Animaliska produkter som importeras från EU till Storbritannien: Veterinärintyg görs i TRACES-systemet fr.o.m. 1 oktober
-
5. mars 2021
Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte öka under 2020
-
2. mars 2021
Exporttillsynssystemet blir avgiftsbelagd fr.o.m. 1 mars 2021
-
17. februari 2021
Inom livsmedelstillsynen betonas renhållning och tillsyn över marknadsföringen år 2021
-
12. februari 2021
Högpatogen aviär influensa (HPAI) som påträffades hos fjäderfä medför restriktioner i exporten utanför EU
-
11. februari 2021
Fågelinfluensa påträffades på en fasangård i Janakkala
-
8. februari 2021
En europeisk plattform banar vägen för närmare samarbete kring livsmedelssäkerhet
-
3. februari 2021
Statens näringsdelegation och Institutet för hälsa och välfärd: En mångsidig och hälsosam kost är viktigare för att förebygga coronavirussjukdomen än enskilda kosttillskott
-
19. januari 2021
Aktuellt om märkning och slaktning av får
-
15. januari 2021
Återkallelser av kärl och köksartiklar av plast som innehåller icke godkända växtfibrer
-
3. december 2020
Livsmedelskedjans verksamhet höll hög nivå i Finland år 2019
-
27. november 2020
Agera innan det är för sent – börja använda Suomi.fi-fullmakt nu
-
25. november 2020
Det är inte tillåtet att importera eller saluhålla livsmedelskontaktmaterial av plast som innehåller bambufiber eller andra icke godkända växtfibrer
-
19. november 2020
Anmälningar som livsmedelslagen kräver kan nu göras på nätet
-
19. oktober 2020
Bättre förpackningspåskrifter för livsmedel – tydliga instruktioner nu även på engelska
-
15. oktober 2020
Sydkorea kräver fortsatta radioaktivitetsmätningar av bär
-
2. oktober 2020
Även mindre livsmedelsföretag intresserade av export – hjälp och råd finns att få
-
2. september 2020
Tillsynanvisning om kontroll av livsmedelstillsatser (tillsatser, aromer och enzymer) för livsmedelsföretagare och livsmedelstillsynsmyndigheter har uppdaterats
-
26. augusti 2020
Inte tillåtet att marknadsföra livsmedel för att lindra baksmälla
-
12. juni 2020
Kraftfullare bekämpning av grå ekonomi och ekonomisk brottslighet
-
11. juni 2020
I blåa Dipperstänger påträffades inga ingredienser som strider mot bestämmelserna
-
29. maj 2020
Effektivare kontroll av fiskeriprodukternas spårbarhet
-
20. maj 2020
Nya intyg för export till Moldavien finns nu i TRACES
-
11. maj 2020
Fjäderfäkött och ägg får nu exporteras till Singapore
-
29. april 2020
Taiwan kräver certifiering av ekologiska produkter efter den 30 maj 2020
-
29. april 2020
Anmälningar om livsmedel för speciella medicinska ändamål och modersmjölksersättningar kan nu även lämnas elektroniskt
-
22. april 2020
Livsmedelsverket främjar finsk export även under covid-19-pandemin
-
17. april 2020
Finländska ägg- och köttprodukter beviljades exporttillstånd till Singapore
-
7. april 2020
Uppdaterade anvisningar om coronaviruset stärker säkerheten för kontrollerna
-
1. april 2020
Nya kostrekommendationer för äldre – funktionsförmågan bör främjas och undernäring förebyggas i god tid
-
1. april 2020
Var mån om livsmedelssäkerheten i samband med försäljning av hämtmat och mattransporter
-
1. april 2020
Marknadsföring av livsmedel för att förebygga eller behandla coronavirussjukdom måste stoppas omedelbart
-
25. mars 2020
Livsmedelsverket beviljar lättnader i förpackningspåskrifterna för livsmedel
-
25. mars 2020
Stöden säkerställer att det finns tillräckligt med inhemska livsmedel och utvecklar service på landsbygden
-
16. mars 2020
Smittar coronaviruset COVID-19 via livsmedel eller djur?
-
3. mars 2020
Antalet återkallelser av livsmedel ökade år 2019
-
2. mars 2020
Ta en titt på hur man bildar ett livsmedelsföretag, inleder framställning av ekologiska livsmedel eller inleder export med hjälp av tecknade videor
-
2. mars 2020
Ändringar i intygen som ska användas vid export till Ukraina
-
14. februari 2020
Produkter av viltkött dras bort från marknaden
-
6. februari 2020
Hygienpasstest efter val på finska, svenska eller engelska!
-
31. januari 2020
Inga begränsningar i användningen av livsmedel från Kina på grund av Wuhan-coronavirusepidemin
-
24. januari 2020
Karelska piroger får nu också vara laktosfria
-
22. oktober 2019
Veterinärintygen vid export till Ryssland överförs till systemet TRACES
- Första sidan
- Livsmedel
- Livsmedelsbranschen
- Alla nyheter