logo - Livsmedelsverket
Tjänster
  • Första sidan
  • Om oss
  • Tjänster
  • Guider och blanketter
  • Företag
  • Livsmedelsbranschen
  • Kemiska krav

Kemiska krav

Medel som förbättrar livsmedel

  • Anvisning om tillsynen över medel som förbättrar livsmedel, 5731/5, uppdaterad 2.9.2020, (pdf)
  • Bilaga 1:  Punkter i lagstiftningen om tillsatser, aromer och enzymer som motsvarar sakerna som skall kontrolleras i Oiva-bedömningsanvisningarna, (pdf)

Kemisk överensstämmelse

  • Kemiska undersökningar för att på visa att livsmedlen överensstämmer med kraven, 5911/2 (pdf), uppdaterad 15.7.2021

Förpacking och annan kontaktmaterial för livsmedel

  • Anvisning om tillsynen över material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel, (pdf), uppdaterad 30.3.2022
  • Blankett - kontroll av tillverkning av kontaktmaterial,  bilaga1, uppdaterad 5.3.2021(doc)
  • Blankett - kontroll av import och distribution av kontaktmaterial, bilaga 2, uppdaterad 5.3.2021(doc)
  • Anmälningsblanketten av material och tillbehör som kommer i kontakt med livsmedel, uppdaterad 21.5.2021 (doc)

Kontaminanter

  • Anvisning för att minska akrylamidhalterna och iaktta jämförelsevärdena i enlighet med Europeiska kommissionens förordning (EU) 2017/2158 17056/1, (pdf)
  • Metoder att minska mängden PAH-föreningar vid rökning
Sidan har senast uppdaterats 30.3.2022

Livsmedelsbranschen

  • Guider på livsmedelsbranchen
  • Kontrollanvisningar
  • Primärproduktion
  • Kosttillskott och berikade livsmedel
  • Livsmedelslokaler
  • Livsmedel för särskilda grupper
  • Kemiska krav
  • Transport
  • Anläggningar
  • Egenkontroll
  • Påskrifter på förpackningar
  • Tillbakadragande
  • Slakterier
  • Lagring

Livsmedelsverket

PB 100
00027 LIVSMEDELSVERKET

Kontaktuppgifter
Ge respons
Dataskydd
Tillgänglighetsutlåtande
Information om webbplatsen

Cookie inställningar

 


Växel +358 29 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi