- Eläimen elävänä tarkastaminen (ante mortem -tarkastus) osana lihantarkastusta (pdf)
- Nautojen puhtauden valvonta teurastamossa
- Ilmoitus puutteellisesti merkityn eläimen saapumisesta teurastamolle (pdf)
- Kotieläiminä pidettävien sikojen post mortem -tarkastus (pdf)
- Ohje lihan arvostelusta lihantarkastuksen yhteydessä (pdf)
- Lihantarkastuspäätös (Ohje) (pdf)
- Lihantarkastuspäätös (Lomake) (doc)
- Naudanlihan merkitseminen ja jäljitettävyys (Eviran ohje 16024/1) (pdf)
- Nautaeläinten merkinnät ja rekisterikysely sekä niiden viranomaisvalvonta teurastamoissa ja pienteurastamoissa (Eviran ohje 16007/3) (pdf)
- Poronlihan suoramyynti (ohjeistus nettisivuilla)
- Lihan jäädyttäminen (pdf)
- Ruhon ja muiden eläimen osien esittäminen tarkastettavaksi (pdf)
- Sianruhojen terveysmerkintä, paloittelu ja leikkaaminen ennen kuin trikiinitutkimuksen tulos on valmis (pdf)
- Teurastettavan hevoseläimen tunnistusasiakirjan tarkastaminen (pdf)
- Valvottujen pito-olosuhteiden vaatimukset sikojen trikiinitutkimusten vähentämiseksi (pdf)
- Villisianlihan myynti ja markkinointi (Eviran ohje 17063/1) (pdf)
- TSE-toimenpiteet laitoksissa (pdf)
- Sivutuotteiden toimittaminen rehukäyttöön liha-alan laitoksista (pdf)
- Opas pienteurastamon sivutuotteiden hyödyntämisestä ja hävittämisestä (pdf)
- Ilmoitus liha-alan laitoksen tietojen muutoksista (docx)
Luonnonvarainen riista
- Luonnonvaraisen riistan lihan käsittely ja lihan toimittaminen myyntiin (pdf)
-
Mallilomakkeet:
Liite 1 Koulutetun henkilön ilmoituksesta luonnonvaraisen riistan alustavasta tarkastuksesta doc
Liite 2 Lihantarkastukseen toimitettavan luonnonvaraisen riistan mukana toimitettavat tiedot doc
Liite 3 Tarkastamattoman luonnonvaraisen riistan lihan toimittaminen vähittäismyyntiin doc
Liite 4 Alkutuotannon tuotteiden toimittaminen vähittäismyyntiin doc
-
- Ohjeistus karhun lihan ja osien myyntiin sekä karhunruhojen käsittelyyn (pdf)