HACCP-järjestelmä, periaatteet ja soveltaminen, Ohje 10002, (pdf), liitteinä sähköiset lomakkeet:
- 263701, Liite 1, Tuotteen ja sen käyttötarkoituksen kuvaus (doc)
- 3, Liite 2, Vuokaavio (doc)
- 263701, Liite 3, HACCP-ohjelma: Yhteenveto vaarojen arvioinnista (doc)
- 263703, Liite 4, Esimerkki kriittisten hallintapisteiden tunnistuksessa käytettävästä päätöksentekopuusta (Codex Alimentarius) (doc)
- 263705, Liite 5, CCP-seurantalomake (doc)
- 263707, Liite 6, CCP-poikkeamaraportti (doc)
- 263711, Liite 7, CCP-todentamislomake (doc)
- 263713, Liite 8, HACCP-ohjelman yhteenveto (doc)
- 263717, Liite 9, Kysymyksiä HACCP-ohjelman validointia (arviointia) varten (doc)
Hyvän käytännön ohjeiden arviointiohje (pdf) ja lomake (doc)
Ohje 16043 elintarvikehuoneiston omavalvonnan riskiperusteisesta valvonnasta (pdf)
Euroopan komission täytäntöönpano-ohjeet
Euroopan komission täytäntöönpano-ohjeet
-
yleisen elintarvikehygienia-asetuksen (852/2004/EY),
-
eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetuksen (853/2004/EY) ja
-
HACCP-periaatteiden täytäntöönpanosta
Euroopan komission valmisteluasiakirja
- hygieniapaketissa säädettyjen tiettyjen joustavuussäännösten tulkinnasta